7 млн. и 500 хиляди лева по програмата „Морско дело

...
7 млн. и 500 хиляди лева по програмата „Морско дело
Коментари Харесай

Голяма инвестиция в Рибарското пристанище на Несебър

7 млн. и 500 хиляди лв. по програмата „ Морско дело и риболовство “ са вложени в обновяването и разширението на Рибарското пристанище в Несебър. Днес се състоя публична гала по разкриване на модерното оборудване, заяви БНР.

12 години продължи създаването, приемането и реализирането на плана, сподели кметът на Несебър Николай Димитров. Той напомни, че по време на строителството е осъществено и разчистване на морското дъно:

" Изкарахме над 1200 гуми, железа, най-различни котви през годините. Тук има крепостни, стени, археология, която ние се стремим да запазим. Пристанище е имало тук 3 200 години, където сее търгувало и ние би трябвало да му дадем един актуален тип. Затова благодаря на всички. "

От рибарско пристанище за 30 лодки, в този момент модерното оборудване е с потенциал 121 лодки, съобщи шефът на общинското дружество „ Пристанищна инфраструктура “ Яни Янулов:

Много значимо за цялото общество за това оборудване е, че прясната риба, която се изважда и поставя на масите, има генезис и е от Черно море. "

А какво бъдещето на рибарството, изяснява служебният министър на земеделието Явор Гечев

" Това, което ще се опитаме да създадем с новата стратегия за риболовство и аквакултури е да продължи този целия развой т.е. достигането на рибата след първото окачествяване и продажба, в това число и логистично до огромните градове. Ние би трябвало да подредим системата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР