7 месеца след първоначалното задържане под стража, Варненският апелативен съд

...
7 месеца след първоначалното задържане под стража, Варненският апелативен съд
Коментари Харесай

Съдът във Варна потвърди ареста на жена, разследвана за наркотици за близо 2,5 млн.лева

7 месеца след първичното задържане под стража, Варненският апелативен съд удостовери още веднъж ареста на Леман Якимова, привлечена като обвинена по тази причина, че през август предходната година, в съучастничество с Ивайло Иванов, тя като подстрекател и помощник, а той като причинител, без съответно позволение държали за разпространяване повече от 86 кг марихуана и амфетамини. Втората правосъдна инстанция удостовери като законосъобразно определение на Оценка за съвместимост – Разград от 26 февруари 2018, с което е била оставена без почитание жалбата на отбраната против непрекъснатия арест на обвинената и молбата за изменение на мярката й за неотклонение.

Пресслужбата на съда напомня, че Якимова е в ареста от 18 август 2017 година с определение на Оценка за съвместимост – Разград. Два дни преди този момент, в Цар Калоян, при инспекция на автовоз органите на реда разкрили в тайник голям брой пакети с марихуана и амфетамини. Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лева и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лева Общата стойност на иззетата дрога е 2 млн 407 830,00лв. Иванов, който е вторият обвиняаем по това досъдебно произвеждане на ОД на МВР-Разград персонално е показал на проверяващите тайника в автомобила, където са открити опиатите, както и метода по който същият да бъде отворен.

Защитата на обвинената през днешния ден изиска изменение на мярката за процесуална насила и се базира на продължителния период, в който Якимова е арестувана и престоява, както в арестните пространства в Разград, по този начин и в Затвора – Сливен.

Обвинението намира, че няма заплаха Леман да извърши закононарушение, само че има доказателства, че може да се укрие от наказателно гонене. Това умозаключение се споделя и от състава на Варненския апелативен съд. От направената информация от чиновници на полицията се откриват контакти на обвинената Якимова с родственици и познати от Белгия и Турция, както и пътувания отвън граница. С оглед тежестта на закононарушението и способа на осъществяването му и втората правосъдна инстанция намира, че Леман Якимова може да се укрие и с това да затрудни наказателното произвеждане.

Събраните в хода на следствието доказателства не разколебават обоснованото съмнение, че Якимова е съпричастна към закононарушението, за което е привлечена като обвинена. Законът квалифицира това действие като тежко, съзнателно закононарушение в изключително огромни размери, което се санкционира строго от закона.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което се удостоверява ареста на Леман Якимова, привлечена като обвинена по тази причина, че в съучастничество с Ивайло Иванов, тя като подстрекател и помощник, а той като причинител, без съответно позволение държали за разпространяване повече от 86 кг марихуана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР