7-годишното дете, което пострада тежко, след удар от сноубордист на

...
7-годишното дете, което пострада тежко, след удар от сноубордист на
Коментари Харесай

Детето, блъснато от скейтбордистка в Банско, било с тежки травми и глътнат език

7-годишното дете, което пострада тежко, след удар от сноубордист на писта над Банско, си е било глътнатало езика. Това изясни в ефира на " Здравей, България ” Георги Ботев от Планинската избавителна работа. Първоначално то е признато в разложката болница с редица фрактури и тежки контузии на вътрешните органи. След това е превозено в " Пирогов ".

" Бях дежурен на билото на връх " Тодорка ”. Получих известие по радиостанцията, че има случай с дете, което е в тежко положение и не диша. Веднага потеглих към мястото и заварих струпани хора към него. Обадих се да изпратят лекарски екип и започнах дейности по възобновяване на виталните му индикатори. Освободих дихателните му пътища и то стартира да диша. По най-бързия метод го транспортирахме към колата за спешна помощ ”, описа пред Нова телевизия Ботев. По думите му карането на ски или сноуборд е рисков спорт и постоянно стават произшествия.

Момичето, блъснало детето на пистата, е в потрес. " Най-вероятно случаят беше поради неумелост и загуба на надзор върху ските. Никой не желае да се случи сходно нещо. По пистите няма камикадзета. Това са нещастни обстановки ", сподели още Георги Ботев.

Припомняме, че тежкият случай със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта в Банско стана в обедните часове през вчерашния ден, до момента в който група деца са били на ски учебно заведение в зимния ни курорт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР