7-дневното временно примирие в Газа официално приключи и войната там

...
7-дневното временно примирие в Газа официално приключи и войната там
Коментари Харесай

Израел прихвана ракета, изстреляна от Газа, и обяви край на временното примирие

7-дневното краткотрайно помирение в Газа публично завърши и войната там продължава. Рано сутринта в петък Израел възобнови бойните дейности против оповестената за терористична организация " Хамас ".

До това се стигна, откакто управляващите упрекнаха " Хамас ", че е нарушила примирието. Те оповестиха, че са прихванали ракета, изстреляна от палестинския анклав, към час преди то да изтече.

" Хамас наруши оперативната пауза и също така стреля към израелска територия. Израелските военните сили възобновиха бойните дейности против терористичната организация ", се споделя в тяхно известие.

В северната част на линията Газа още веднъж се чуват детонации и стрелби, предава " Ройтерс ".

Първоначално примирието трябваше да продължи четири дни, само че беше удължавано два пъти. От четвъртък насам 110 заложници, държани в Газа, бяха освободени, а от своя страна Израел пусна 240 палестински пандизчии.

При нападенията на " Хамас " против Израел на 7 октомври починаха 1200 души. Оттогава до момента ръководеното от групировката здравно министерство в Газа Газа твърди, че при ответната военна акция на Израел, която тя стартира, с цел да се отбрани, са починали повече от 14 800 души, в това число към 6 000 деца.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сега е на посещаване в Близкия изток. Той съобщи още през вчерашния ден, че е получил информация, че военните интервенции в Газа ще бъдат обновени в избран миг и по тази причина прикани Израел да направи няколко неща:
да вкара " филантропични проекти за отбрана на цивилното население ", преди да възобнови войнатада заобикаля " по-нататъшно доста разселване на цивилни жители ".да заобикаля разрушаването на сериозна инфраструктура - лечебни заведения, електроцентрали и водоснабдителни съоръжения
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР