69-годишен мъж от пловдивското село Крумово подготвя частен македонски клуб

...
69-годишен мъж от пловдивското село Крумово подготвя частен македонски клуб
Коментари Харесай

Мъж от пловдивско село отваря македонски клуб в двора на къщата си

69-годишен мъж от пловдивското село Крумово приготвя частен македонски клуб в двора на дома си. Борислав Божинов се самоопределя като македонец и е уверен, че в България има огромна общественост, която обаче се тормози да се съобщи обществено. Клубът ще носи името на Яне Сандански.

Родът на Борислав Божинов е от Пиринска Македония. Семейството му първо се заселило в Шумен, а по-късно се преместили в село Крумово. Според него даже на неговата улица има доста македонци, само че всички се страхували да го разгласят публично. Самият той при последното броене отбелязал като национална принадлежност – македонец.

" Ние би трябвало да се признаем, ние живеем под геноцид. Аз имам ли право да изучавам в македонско учебно заведение, нямам. Моята сестра на сватбата ѝ се пишеше македонка в паспорта ѝ. Партийният секретар на Крумово ѝ скъса паспорта, тъй като пишеше македонка на него ", съобщи Борислав Божинов.

Дъщерите си обаче счита за българки, съобщи Българска национална телевизия.

" Питайте моите дъщери дали съм ги предиздвикал да са македонки, за мен те са българки ", сподели още Борислав Божинов.

Сам ще финансира построяването на македонския клуб, който ще се обитава в гаража му. Убеден е, че в българо-македонските връзки не трябва да има ненавист. Така мислят и съседите му. Очаква се клубът да отвори напролет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР