68-годишният Еркен А., който от години се укрива от българското

...
68-годишният Еркен А., който от години се укрива от българското
Коментари Харесай

Осъдиха у нас укриващ се в Турция изнасилвач на момиченце

68-годишният Еркен А., който от години се укрива от българското правораздаване в Република Турция, бе наказан на 13 години отнемане от независимост при непоколебим режим от състав на Разградския областен съд завчера, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Присъдата, както и следствието на многократните изнасилвания на ненавършило 14 години момиченце, осъществени от подсъдимия, бе произнесена при изискванията на задочното произвеждане.

Подсъдимият се търси от Окръжната прокуратура в Разград от 2012 година. Еркен е разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест. След като било открито местонахождението му в Република Турция, българските правосъдни управляващи насочат искане за предаването на обвинения, само че турската страна отхвърля.

Първото обезчестяване на жертвата си подсъдимият прави в автомобила си в землището на Разград на 2 декември 2010 година Със мощ и опасност изнасилва шестокласничката, като пречупва съпротивата й с удари и боричкане. Детето е оставено на грижите на баба си след развода на родителите му. Еркен познавал момиченцето, защото преди развода фамилията й живеело чартърен в негов парцел.

За времето от 11 декември 2010 год. до юни 2011 год. наказаният се съвкупил седем пъти с детето, като осъществявал закононарушението по член 152 от Наказателен кодекс постоянно със мощ и опасност в автомобила си или в дома си.

След като детето напълняло, баба му се усъмнила и го завела на обзор, който открил бременност в осмия месец. Момичето изрично отказало да опише за претърпяното принуждение, само че съобщило дребното име на насилника. По гледище на баба си двете посетили отдела по протекция на детето в Разград. Момичето било настанено в дом за обществени услуги и в това време родило прибързано. Детето й било обещано за осиновяване.

Пострадалата била записана да продължи образованието си в друго учебно заведение и в различен град. На 28 февруари шефът на учебното заведение забелязал, че ученичката прави опит за самоубийство, като прерязала вените си с парче стъкло в класната стая.

За систематичното полово принуждение на подсъдимия Еркен над ненавършилото 14 години момиче било формирано досъдебно произвеждане. На обвинения била връчена призовка да се яви за разпит на 25 април 2012 година

Еркен А. не се появил. Обявен бил за общодържавно търсене. След като не бил открит, той бил притеглен задочно в качеството си на обвинен за закононарушения по член 152, алинея 4, т. 1 и по член 152, алинея 3, т. 3 от Наказателен кодекс.

Задочната присъда на Разградския областен съд предстои на въззивна инспекция в Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР