67-годишният Уайнстайн е изправен пред доживотна присъда, ако бъде осъден

...
67-годишният Уайнстайн е изправен пред доживотна присъда, ако бъде осъден
Коментари Харесай

Започва процесът срещу Харви Уайнстайн

67-годишният Уайнстайн е изправен пред доживотна присъда, в случай че бъде наказан по обвинявания в полово посягане против две дами. Започнаха пледоариите в процеса за обезчестяване и полово посягане против Харви Уайнстайн, като се чака отбраната да опише в елементи " любовни " имейли сред в миналото могъщия кино продуцент и неговите обвинители.

Прокурорите ще настояват, че някогашният началник на Miramax Films е бил полов див звяр, който направил кариера от малтретиране на дами, които се опитвали да си проправят път в Холивуд.

Адвокатите на Уайнстайн ще се опитат да убедят съда, че двете му обвинителки са взели участие в връзки с подсъдимия по взаимно единодушие и едвам след години настояват, че случилото се сякаш било по насила.

Адвокатът Деймън Черонис съобщи във вторник, че отбраната има " десетки " имейли, изпратени от дамите до Уайнстайн, които подкопават изказванията за принудителен секс, настояват публицисти в правосъдната зала.

Съдия Джеймс Бърк реши, че екипът на отбраната може да цитира тези имейли в своите встъпителни причини, нанасяйки удар на прокуратурата, която възрази против тяхното включване.

" Това, с което ще се противопоставим, са техните лични думи, техните лични думи, където са описали любовните връзки ", съобщи Черонис пред съда, оповестяват американските медии.

Уайнстайн е упрекнат в принудително осъществяване на орален секс с някогашната асистентка по производството Мими Хейли в неговия апартамент в Ню Йорк през юли 2006 година

Жена, чиято идентичност не се загатва, споделя, че Уайнстайн я е изнасилил в хотелска стая в Ню Йорк през март 2013 година

Сред очевидците на обвиняването ще бъдат актрисата от „ Семейство Сопрано " Анабела Скиора, която споделя, че Уайнстайн я е изнасилвал през зимата на 1993-94 година

Самоличността на други три хипотетични жертви, в това число тази, която споделя, че е била изнасилена от Уайнстайн в Калифорния през 2013 година, не е известна.

Високопрофесионалният юрист за правата на дамите Глория Олред, която съставлява две дами, участващи в процеса, съобщи, че обвинителите могат да чакат " жесток пресечен разпит ".

Окръжният прокурор на Манхатън Джоан Орбон управлява обвиняването, а юристът от Чикаго Дона Ротуно, която е защитавала голям брой мъже, упрекнати в полово посягане, води отбраната.

Повече от 80 дами упрекнаха Уайнстайн в полови похищения и исковете против него възпламениха придвижването #MeToo през октомври 2017 година

Но доста от хипотетичните закононарушения попадат отвън периода за покачване на обвиняване.

Седем мъже и пет дами сформират правосъдните заседатели в процеса, който се чака да продължи до 6 март.

Защитата беше сполучлива в оставянето на млади бели дами - на които се греда като на симпатизантки на придвижването #MeToo - отвън журито, след насъскан двуседмичен развой на асортимент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР