67-годишната Труонг Ми Лан – един от най-богатите бизнес магнати

...
67-годишната Труонг Ми Лан – един от най-богатите бизнес магнати
Коментари Харесай

Осъдиха виетнамска милиардерка на смърт заради финансови злоупотреби

67-годишната Труонг Ми Лан – един от най-богатите бизнес магнати във Виетнам, беше наказана на гибел поради присъединяване си в най-големия случай на машинация, разкриван в страната.

Лан, която оглавява огромна компания за недвижими парцели, получи най-тежката присъда, откакто е откраднала 12.5 милиарда $ от локалната банка Saigon Commercial Bank, която е направлявала. Въпросната банка е била употребена от Лан като „ дойна крава “ - раздавала е заеми на хиляди „ кухи “ компании и по този начин е била източена от предприемача и нейните доближени. Ощетени са всички акционери и инвеститори в банката, като се счита, че засегнатите са към 42 000 души.

Заедно с Лан присъди получиха още 84 души, въвлечени в тази ситуация. Тук влизат нейният брачен партньор – богатият предприемач от Хонконг Ерик Чу, който получи 9 години, както и племенницата й, която ще прекара зад решетките 17 години.

Съдът подреди на Лан да възвърне 27 милиарда $ вреди, понесени от банката. Очаква се, че в случай че тя върне най-малко част от тази сума, смъртната й присъда може да бъде сменена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР