650 декара нови гори ще бъдат създадени през тази година

...
650 декара нови гори ще бъдат създадени през тази година
Коментари Харесай

650 декара нови гори създават лесовъди в Генерал Тошево

650 декара нови гори ще бъдат основани през тази година на територията на Държавното горско стопанство в Генерал Тошево, като това е най-мащабното залесяване в региона на Североизточното държавно дружество за интервала.

Всички мероприятия ще бъдат осъществени с европейски средства по оперативната стратегия „ Околна среда ” /ОПОС/ и стратегия Life.

„ Смятам, че няма да имаме проблем и ще се оправим със задачата, въпреки че на пръв взор декарите са доста, а стопанството ни е малко като лесовъдски състав. До момента вървим по проекта, който направихме още в края на предходната година, а най-хубавото е, че успяхме да купим и личен трактор, което доста улеснява работата ни ”, разяснява заместник-директорът на стопанството инж. Димитър Иванов.

Той сподели още, че за първите шест месеца на годината са почистени 269 декара по ОПОС и 127 декара по план „ Горите на Североизтока “, където е осъществена още почвоподготовка на 27 декара, предзалесително дисковане на 100 декара, развъждане на горски култури на 134 декара и залесяване на 20 декара.

По план „ Земите и горите на орела “ е осъществено попълване на 5 декара, 94 декара развъждане и 7 декара трансформации.

Лесовъдите от стопанството се надяват времето през есента и зимата да бъде уместно, с цел да може залесяването да се извърши в период, след привършване на вегетацията.

 
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР