65 са новите заразени с коронавирус в Пловдив. 20 медици

...
65 са новите заразени с коронавирус в Пловдив. 20 медици
Коментари Харесай

Лекар разказва какво е да си с ковид

65 са новите инфектирани с ковид в Пловдив. 20 медици са с COVID-19. Те са се заразили през последните две денонощия. Пред Нова телевизия един от лекарите, преборили се с рисковото заболяване, описа по какъв начин сътрудниците му са го лекували и прикани съгражданите си да носят защитни маски. 

28-годишният доктор Таниел Минков показа, че болестта почнало като елементарна простуда. „ Не се повлия обаче от обикновено лекуване и се наложи да ме одобряват в нашето поделение. Благодаря на целия екип, който постави огромни грижи за мен и ме излекува! Сега съм на първа линия, с цел да мога да съм потребен за всички, които се срещнат с този чужд вирус ”, сподели той.

„ Призванието ни е да оказваме помощ на хората. Независимо от всичко ние би трябвало да сме на първа линия ”, прибавя доктор Минков. 

Колегата му доктор Денис Милков пък показа, че не се тормози да оказва помощ на хората, които са се разболели от ковид. Мотивира ни нуждата да покажем поддръжката си към обществото точно в подобен сложен миг, добави той.

„ Всеки ден е риск. Стараем се да се пазим, да не подценяваме даже и дребните елементи “, посочи той.

„ Маските на закрито би трябвало да са на 100% наложителни. Има доста инфектирани, само че са без признаци. Трябва да са с маски, с цел да не предават болестта на другите хора. На намерено въпросът е малко противоречив “, съобщи доктор Милков. 

„ Маските защищават. Ако спортуваш самичък в планината в действителност няма огромен смисъл от маска. Но в случай че се събираш с огромна група от хора, даже и на открито, е добре да се предпазиш и да намалиш риска ”, сподели пък доктор Таниел Минков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР