65-годишният генерал Ли е вторият високопоставен китайски служител, изчезнал тази

...
65-годишният генерал Ли е вторият високопоставен китайски служител, изчезнал тази
Коментари Харесай

Китай уволни министъра на отбраната Ли Шанфу, който е в неизвестност от два месеца

65-годишният военачалник Ли е вторият почитан китайски чиновник, липсващ тази година, и отстраняването му идва по-късно на някогашния външен министър Цин Ган, който беше уволнен през юли.

Съобщение от държавната телевизия CCTV гласи във вторник, че и двамата мъже са били отстранени от Държавния съвет, кабинета на Китай и държавния център - само че чиновници не са предложили пояснения за нито едно от решенията. < /p> Изображение: Бившият външен министър Чин Ган беше отхвърлен от поста си през юли. Снимка: AP

Беше обявено предишния месец, че военачалник Ли е бил разследван за хипотетична корупция, обвързвана с доставката и създаването на съоръжение.

Ходът всъщност е сигнал за края на политическата им кариера, само че не е ясно дали те ще бъдат изправени пред правосъдно гонене или някакво друго правосъдно произвеждане.

Заместник на военачалник Ли не е разгласен, оставяйки Китай без министър на защитата, до момента в който се приготвя за идването на задгранични чиновници за форума в Пекин Сянгшан на 29 октомври.

Tsingtao: Китайската марка реагира, откакто мъж е сниман да уринира в бирени вани

Премахванията повдигнаха въпроси по отношение на силата на Xi Дзинпин, сегашен президент на Китай и водач на ръководещата Комунистическа партия.

Г-н Си има известност на човек, който цени лоялността и безмилостно нападна корупцията, което от време на време се преглежда като метод за елиминиране на политически противници и усилване на личната му политическа мощ позиция на фона на влошаваща се стопанска система и напрежение със Съединени американски щати.

Изображение: президентът на Китай Си Дзинпин

Още вести от света:
Израел-Газа последно - Възрастен пленник е освободен
Тялото е извадено като английски товарен транспортен съд потъва

Понастоящем военачалник Ли е под наказания на Съединени американски щати, свързани с надзора му върху покупките на оръжия от Русия, които му не разрешават влизането в Америка.

Оттогава Китай прекъсна контактите с американската войска, най-много в митинг против решението на Съединени американски щати да продават оръжие на Тайван, който Пекин отхвърля да признае като страна.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР