6000 лв. глоба отнасят организаторите на вчерашния футболен финал за

...
6000 лв. глоба отнасят организаторите на вчерашния футболен финал за
Коментари Харесай

Глоби заради вчерашния футболен финал. Проф. Кантарджиев: Не е най-разумното мъже да се целуват

6000 лева санкция отнасят уредниците на вчерашния футболен край за Купата на България сред ЦСКА и Локомотив Пловдив. Причината е неспазването на ограниченията за обществена отдалеченост.

Въпреки предизвестията на управляващите от страна и на Министерството на здравеопазването, и на спортното ведомство, всички ограничения бяха подценени. В апела за отговорност се включи и министър председателят Бойко Борисов, който акцентира, че се прави поклон към почитателите, като се допусне на Националния стадион да отидат 12 000 души.

От Столична дирекция на вътрешните работи се заканиха преди финала за купата: Всеки, който не съблюдава ограниченията, ще бъде глобен

Днес обаче възмутените от финала бяха доста. Много хора изрекоха недоумението си от компромиса, който бе изработен поради мача.

Главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил, който е и член на Националния действен щаб, разяснява, че акцентът в санкцията не е самата сума, „ тъй като тя няма да компенсира вероятно заразяване “.

Пред Бтв той сподели, че всеки почитател би трябвало да заобикаля близки контакти с по-възрастните си родственици и да следи за признаци.

А по Българска национална телевизия тематиката беше разяснява и от шефа на Националния център за заразни и паразитни заболявания и член на Щаба проф. Тодор Кантарджиев.

"Не е най-разумното мъже да се целуват и прегръщат”, означи той.

По думите му насладата от снощната футболна среща е основала риск за разпространяването на ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР