600 хиляди лева авансови плащания са получили 25 млади фермери

...
600 хиляди лева авансови плащания са получили 25 млади фермери
Коментари Харесай

Европари в помощ на младите фермери в Разград

600 хиляди лв. предплатени заплащания са получили 25 млади фермери от област Разград, с цел да започват земеделските си планове. Средствата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Развитие на селските региони “, оповестяват от Областния информативен център в града.

Проектите плануват младежите да  оборудват стопанствата си с машини, уреди, специфични транспортни средства, да купят животни и пчелни фамилии, както и да засадят овошки и други трайни насаждения. Има планувани средства и за рационализация на сградния фонд в стопанствата. Част от бизнес проектите на младите фермери са ориентирани към био земеделието.

Това е вторият транш от европейската помощ, отпусната от Държавна фирма „ Земеделие “ в помощ на млади стопани от област Разград. В рамките на първия банкет, състоял се през 2015 година, финансиране получиха планове на обща стойност 900 хиляди лв.. Така общото финансиране на юношески стартъпи в земеделието в Лудогорието през последните 7 години доближи 1,5 млн. лв., прецизират от Областния информативен център в Разград.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР