600 британски юристи поискаха ембарго върху оръжейния износ за Израел

...
600 британски юристи поискаха ембарго върху оръжейния износ за Израел
Коментари Харесай

Благотворителност под обстрел: Призиви за оръжейно ембарго срещу Израел

600 английски адвокати желаеха ембарго върху оръжейния експорт за Израел поради сериозен риск от осъществяване на геноцид.

Натискът върху еврейската страна се ускорява и след удара, лишил живота на седем филантропични служащи в линията Газа. Основателят на засегнатата благотворителна организация " Световна централна кухня " съобщи пред Ройтерс, че хората му са били атакувани " систематично, кола по кола ".

Конвоят от три коли на починалите филантропични служащи е бил нападнат откакто екипът е инспектирал разтоварването на 100 тона филантропична помощ, пристигнали в Газа по море. Шеф-готвачът Хосе Андрес акцентира, че хората му са били по отношение на израелската войска, която е знаела за тяхното пътешестване.

" Това не беше просто неприятен шанс - " Опа, пуснахме бомбата на неверното място ". Хуманитарният ескорт беше ясно обозначен със знаци на покрива, цветно лого, с което доста се гордеем. Много ясно е кои сме и какво вършим ", съобщи Хосе Андрес, създател на " Световна централна кухня ".



Шеф готвач Андрес отхвърля да одобри израелското пояснение за неволна неточност.

" Дори да не бяхме в съгласуваност с израелските военни, никоя демократична страна и никоя войска няма право да нападна мирни жители и филантропични служащи ", добави Хосе Андрес.

Андрес описа, че израелските военни са атакували първата бронирана кола от конвоя, хората вътре съумели да се трансферират във втория автомобил, който също бил обстрелян и най-после всички се събрали в третата кола. Опитите за връзка с израелските военни не дали резултат, последвал и съдбовен удар против третата кола.

" Трябваше да съм там с моите екипи, само че по разнообразни аргументи не съумях да се върна в Газа ", сподели още Хосе Андрес.

Шеф готвачът е основал организацията си през 2010 след земетресението в Хаити. Оттогава се пробва да оказва незабавна помощ в зони на бедствия и войни, в това число в Украйна след началото на съветската инвазия.

Той се разгласи против войната като цяло и прикани всяка страна, изгубила жители при обстрела да организира следствие на случая.

Полша изиска от Израел опрощение и обезщетения за фамилията на полския жител, който е измежду жертвите.

От октомври в Газа са починали най-малко 196 филантропични служащи. Някои благотворителни организации прекратиха активността си в анклава от съображения за сигурност.

Кораби с помощ за Газа се върнаха неразтоварени в Кипър. Доставки с камиони не са влизали в Северна Газа след израелския удар, кг брашно там към този момент коства 20 $, предава Би Би Си от място.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР