60% от днешните първолаци ще работят професии, които в момента

...
60% от днешните първолаци ще работят професии, които в момента
Коментари Харесай

Варна посреща най-изявените дигитални лидери в света на бизнеса

60% от днешните първолаци ще работят специалности, които сега не съществуват, настояват специалисти

Варна ще бъде хазаин на една от най-важните високотехнологични конференции в Югоизточна Европа, фокусирана главно върху цифровизацията на бизнеса и обществения бранш - Innowave Summit 2019. За форума в морската столица идват представители на международни марки като Apple, Фейсбук, Гугъл, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN, Alibaba.com, както и фондове за рисков капитал от 3 континента, с капиталово портфолио от над 100 милиона USD.

Основният акцент е подложен върху нововъведенията в региона на маркетинга, продажбите, електронната търговия и всички други браншове. Събитието ще се състои на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна и ще бъде подложен акцент върху ускоряването на цифровата промяна на българската стопанска система, укрепването на партньорствата в Централна и Източна Европа и Западните Балкани, както и партньорствата с европейски и международни цифрови пионери и водачи. Изложението се провежда благодарение на Община Варна, регионална администрация Варна, представители на бизнеса и на университетите в града и ще събере на едно място над 5000 посетители, притежатели и мениджъри от 28 страни, които ще имат опцията да слушат и да се срещнат с повече от 75 международно приети лектори в областта на маркетинга, потребителското обслужване, обществените медии, технологии, нововъведения и други браншове. Сред най-атрактивните лектори в конференцията са имена като Джоана Райли, част от интернационалния подготвителен лагер на ФБР, сегашен изпълнителен шеф на Censia - система за разузнаване, която употребява изкуствен интелект, с цел да даде предварителна информация за най-търсените експерти на пазара на труда. Райли е измежду стотте най-високо оценени дами в софтуерния бранш. Носител е на наградата на Калифорнийския съвет по етническо многообразие - „ Най-влиятелна жена “. Впечатление прави и името на доктор Кевин Фрайбърг - част от Топ 30 на " Най-великите мозъци в областта на ръководенето ". Сред лектори на конференцията са още Джина Лондон, водещ в CNN, Лукаш Железни - водещ английски инфлуенсър, Луиз Макдонъл - един от най-успешните Фейсбук маркетинг блогъри в света, Джонатан Биксби - канадски вложител и мултимилионер. Сред тях е изобретателният талант Шед Симоув. Предприемач, създател, актьор, професионален мотиватор и представител, основателя на новаторското приложение Deets, което разрешава на хората да обменят данни за бизнес контакти без да имат потребност от визитки. Шед основава империя за концептуални дарове, игри и книги, а бестселърът му, с който влиза в книгата за върхове на " Гинес " за максимален тираж, е с чисто бели страници.

Според уредниците на събитието то е от изключителна значимост, защото бъдещето на бизнеса и живота ни е в цифровите нововъведения. По данни на специалистите 60% от днешните първокласнищи, когато се дипломират, ще работят специалности, които сега не съществуват. Затова е от изключителна значимост образованието на децата в тази тенденция да стартира още в началното учебно заведение.

/24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР