60% от българите искат работещо правителство, първата цел на което

...
60% от българите искат работещо правителство, първата цел на което
Коментари Харесай

Горещи данни: 60% искат кабинет. Цел № 1 безработицата

60% от българите желаят работещо държавно управление, първата цел на което да бъдат ограничения за подкрепяне на заетостта и понижаване на безработицата.

Това сочат данните от национално експресно изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет линкс “, извършено на 14 и 15 април измежду 520 души.

Под 1/3  се сплотяват към бързи предварителни избори. Без преценка са 13%. Така хората са отговаряли на въпроса: „ В сегашната обстановка кой вид е най-добре за страната – държавно управление най-малко до октомври или предварителни избори в този момент? “

На въпроса дали идващото държавно управление е добре да бъде от опозиционна коалиция или такава към ГЕРБ над 60% желаят промяна на посоката и кабинет анти-ГЕРБ. Под една трета са „ за “ това ГЕРБ да продължи да ръководи. 11% не могат да преценяват.

Над половината от участниците в изследването желаят бъдещият министър председател да бъде специалист. Досегашните партийни водачи отстъпват с едвам 31% поддръжка.

На въпроса „ Ако има предварителни избори, бихте ли повторили своя избор? “ 91% дават отговор, че още веднъж биха дали своят вот по същия метод и единствено 4% не биха го създали.

„ Ако има предварителни избори скоро, резултатът ще е съвсем същият, само че евентуално ще има дребна смяна. За партиите, които са малко под бариерата, или малко над бариерата би било тестване влизане в една нова предизборна акция “, разяснява социологът Добромир Живков от „ Маркет линкс “.

По думите му в обществото изрично има очакване от образуване на ново държавно управление, което да стартира да работи и да предприеме съответни ограничения, изключително в обстановка на здравна и задаваща се икономическа рецесия.

Над 60% от българите са оптимисти за бъдещето на страната. Песимисти са едвам 1/5 от запитаните, а 18% не могат да преценяват, сочи още изследването на „ Маркет линкс ”.

Сред въпросите е и кои би трябвало да бъдат трите съществени целта за идващото държавно управление. Във въпроса са изброени тематики като опазването на здравето, стопанската система, правосъдната промяна и проверката на настоящето ръководство.

Най-наболял съгласно интервюираните е казусът със заетостта и безработицата.

Равна на нея е потребността от промяна в опазването на здравето.

А едвам по-късно идва оправянето със здравната рецесия, коронавирусът и темпа на имунизация.

Мерките в поддръжка на стопанската система и обществените ограничения в поддръжка на засегнатите от рецесията, са значими съгласно към 30% от запитаните.

Ревизията на предходното ръководство събира 18%, а съгласно 13% значима е тематиката с измененията в изборното законодателство – на процедура първата, с която съобщи, че ще се захване новият парламент.

„ Икономическите ограничения дружно с ръководството на корона рецесията и имунизационната акция са топ тематиките за българските жители директно след изборите. Отбелязваме известна разлика сред дневния ред на българските жители това, което виждаме като дневен ред в Народното събрание “, разяснява оше Добромир Живков от „ Маркет линкс “.

Според него е обикновено жителите да разсъждават реактивно – за решаването на непосредствените проблеми, до момента в който политиците разсъждават самодейно в по-дългосрочен аспект.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР