60 000 лева награден фонд и възможност за участие в

...
60 000 лева награден фонд и възможност за участие в
Коментари Харесай

Най-голямата гейминг лига у нас стартира с нов сезон

60 000 лв. награден фонд и опция за присъединяване в интернационален шампионат чакат почитателите на A1 Gaming League 2020

Само три месеца след първите си Гранд финали A1 Gaming League започва нов сезон! През 2020 година най-голямата лига за електронни спортове у нас ще бъде структурирана по нов метод и ще даде опция на повече участници да завоюват част от наградния фонд, който възлиза на тъкмо 60 000 лв.! Основните игри, които ще бъдат част от новия сезон, са League of Legends (отборно), Counter-Strike:GO (отборно) и FIFA20 (индивидуално ).

В паузите на сезон 2020 ще се дава опция на публиката да гласоподава за спомагателни шампионати по игри, които към момента не попадат в лигата, като Fortnite, DotA 2, Brawl Stars, PES и други.

Първата фаза на A1 Gaming League, която ще продължи от януари до април, ще се организира само онлайн. Турнири по всяка от игрите ще дефинират кой има късмет да попадне на огромните финали, а след края на срещите всеки уикенд найдобрите трима ще печелят и награди.

Събралите най-вече точки през четирите месеца ще се съревновават в плейофи, с цел да дефинират тимовете и самостоятелните финалисти в другите дисциплини. Големият край на A1 Gaming League ще се организира онлайн в средата на май месец на особено събитие, където най-хубавите играчи ще се срещнат, с цел да се борят за купата „ Шампион на България”. Отличителното за сезон 2020 е, че с изключение на паричните награди първенците ще получат и квоти за присъединяване в интернационален шампионат в границите на годишния фестивал Aniventure Comic Con в София.

Записванията за онлайн шампионатите през 2020 година стартират на 16 декември на www.a1gaming.bg, където искащите могат да заявят присъединяване в дисциплините League of Legends, Counter-Strike:GO и FIFA20.

За всеки онлайн шампионат, част от лигата, е очакван награден фонд от по 900 лв. за отборните игри (500 лв. за първо място, 250 за второ, 150 за трето) и 350 лв. за FIFA20 (200 лв. за първо място, 100 за второ и 50 за трето място).

Допълнителен награден фонд от 3000 лв. е подсигурен и за шампионатите, които не са част от лигата. Новият сезон стартира на 11 януари, събота, от 20:00 часа, а по традиция най-интересните игри ще се предават онлайн от известната платформа за стрийминг – www.Twitch TV.com/a1gamingleague

А1 Gaming League започва през 2018 година и в границите на година притегли вниманието на над 9 000 участници от цяла България, а огромните финали през септември 2019 бяха следени от над 120 000 души – онлайн и онлайн. Лигата е основана от А1 България откакто компанията дефинира за собствен приоритет развиването на електронните спортове в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР