6-ма души от групата ало измамници от град Левски остават

...
6-ма души от групата ало измамници от град Левски остават
Коментари Харесай

Падинкова: Ало измамниците от Левски са част от доста по-мащабен бизнес

6-ма души от групата " ало измамници " от град Левски остават в ареста, реши Специализираният углавен съд. Само за две седмици проверяващите са съумели в действително време да документират цели три телефонни измами на групата.

Как полицията стигна до групата в Левски - вижте в диалога в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия със Златка Падинкова, шеф бранш " Измами " в ГДНП.

В началото на годината е била получена оперативна информация от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Плевен. Информацията е създадена, разширена и на база на нея при започване на май е формирано досъдебно произвеждане в профилираната прокуратура, обясни Падинкова.
Златка Падинкова, шеф бранш " Измами " в ГДНП: Не единствено три документирани, само че няколко предотвратени измами в границите на тези две седмици. Групата е работила по по този начин известната скица " Съдействие на полицията при осъществяване на полицейска интервенция Задържане на телефонни измамници ".
В последните няколко години се следи една и съща скица, само че хората не престават да стават жертва на това закононарушение.
Измамите са регистрирани главно на територията на столицата, а на един от адресите е открит телефонен справочник на София. Няма ясни данни за цената на извоюваните суми от измамите, само че от последните няколко измами е няколко десетки хиляди лв..
Златка Падинкова, шеф бранш " Измами " в ГДНП: Измамниците са единствено част от един много по-мащабен бизнес. Това е една от групите, които работят от територията на Румъния.
Задържаните могат да получат присъда от 2 до 10 години затвор.

Вижте целия диалог със Златка Падинкова във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР