6 квадратни метра са изкъртените жълти павета в София, след

...
6 квадратни метра са изкъртените жълти павета в София, след
Коментари Харесай

Липсват жълти павета, изкъртени на протеста

6 квадратни метра са изкъртените жълти павета в София, откакто протестиращи замеряха служители на реда с тях. Голяма част от тях към този момент са отстранени.

„ Повечето павета се откриха. Нашата цел е да ги върнем назад на местата им. Вчера компаниите по поддръжката съумяха да върнат една огромна част от тях. Надяваме се оттук насетне да не ставаме очевидци на сходни събития, тъй като жълтите павета, които всички толкоз доста ценим и обичаме, са доста значима част от културния пейзаж в центъра на София “, сподели за БТВ зам.-кметът Тодор Чобанов.

„ Правим всичко допустимо да съхраним истинските количества. Това е настилка, която е старинна и изложена на стрес, който основателите й не са предвиждали. Трафикът я поврежда непрестанно “, добави Чобанов.

От Столичния инспекторат прецизираха за bTV, че част от изчезналите жълти павета са открити. Други обаче липсват и най-вероятно са взети от протестиращите.

Жълтите павета на София са със статут на културна полезности и увреждането им предстои на глоба по Закона за културното завещание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР