6 жалби са подадени във Върховния административен съд срещу решението

...
6 жалби са подадени във Върховния административен съд срещу решението
Коментари Харесай

6 жалби в съда против евентуално преместване на МОЧА

6 тъжби са подадени във Върховния административен съд против решението на държавното управление да разгласи Паметника на Съветската войска в София за парцел частна държавна благосъстоятелност. Тoва оповестява

Очаква се смяната на статута да улесни махането на паметника, прочут в столицата и като МОЧА - монумент на окупационната алена войска.

Първата тъжба е на " Независимо съдружие Екогласност ". По нея съдът е разпоредил да се прати копие на Министерския съвет и да се изиска цялата кореспонденция по деактуването на паметника.

Жалба са пуснали от Политическа партия " Русофили за възобновление на Отечеството ", чийто почетен ръководител е подсъдимият за шпионаж в интерес на Русия Николай Малинов. И по тази тъжба съдът е дал същите инструкции.

Третата е от Николай Белалов, който се показва за ръководител на Дискусионен клуб за обществена и локална политика. Върховен административен съд обаче оставя тази тъжба без придвижване, като изяснява, че не излиза наяве в какво качество е подадена от Белалов.

Според информация във фирменото досие на сдружението, лицето Н. Белалов не го съставлява и не е измежду лицата, вписани като шефове. Освен това по делото няма документ за платена държавна такса, излиза наяве от разпореждането на съда. Белалов има 7 дни да оправи пропуските си по жалбата. В противоположен случай тя ще бъде оставена без разглеждане, а формираното произвеждане ще бъде прекъснато.

Четвъртата тъжба е от Борис Цветков, ръководител на Градския съвет на Българския антифашистки съюз. И тази тъжба има проблемите на третата и е под риск да не бъде прегледана – Цветков не попада във фирменото досие на сдружението и не е платена държавната такса от 10 лв..

Решението на държавното управление от 2 август е оспорено и от инж. Т. Тодоров.

За последната шеста тъжба, Върховен административен съд още не се е произнесъл с предписание, по тази причина в регистрите не се вижда от кого е подадена.

Решението за смяна на статута на ПСА, който се намира в Княжеската градина в центъра на София, беше взето по предложение на областната управител Вяра Тодева.

След решението за деактуването тя пусна известие, от което се разбра, че преместването въобще няма да стане тази година.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР