6-годишно момче беше убито при предполагаемо нападение от омраза в

...
6-годишно момче беше убито при предполагаемо нападение от омраза в
Коментари Харесай

Президентът Байдън осъжда убийството на 6-годишно мюсюлманско момче, тъй като заподозреният е изправен пред федерално разследване на престъпление от омраза

6-годишно момче беше убито при хипотетично нахлуване от ненавист в Илинойс близо до Чикаго в събота. Твърди се, че момчето и майка му, която беше ранена при нападението с нож, са били набелязани, тъй като са мюсюлмани. Заподозреният в този момент е изправен пред федерално следствие на закононарушение от ненавист и президентът Байдън пусна изказване в неделя, осъждащо нападението.

" Джил и аз бяхме шокирани и отвратени, когато научихме за бруталното ликвидиране на 6-годишно дете и опита за ликвидиране на майката на детето в дома им през вчерашния ден в Илинойс ", сподели президентът.

„ Палестинското мюсюлманско семейство на детето пристигна в Америка, търсейки това, което всички ние търсим – леговище, където да живеят, учат и се молят в мир. “

съгласно CBS Chicago.

Твърди се, че Чуба се е нахвърлил върху тях с нож и майката е изтичала до банята и се е обадила на 911, споделиха управляващите. Тя е била намушкана повече от дузина пъти, а синът й, разпознат като Wadea Al-Fayoume, е бил намушкан с нож 26 пъти, съгласно офиса на шерифа на окръг Уил, оповестява CBS Chicago.

Министерството на правораздаването, което отвори федерално следствие на закононарушения от ненавист на случая разпознава майката като Ханаан Шахин.

Атаката идва към седмица след началото на войната сред Израел и Хамас, терористичната организация, която ръководи палестинците в Ивицата Газа.

Атаката „ не може да помогне, само че в допълнение да повдигне страховете на мюсюлманските, арабските и палестинските общности в нашата страна във връзка с подхранваното от ненавист принуждение “, се споделя в изказване на Министерството на правораздаването и отделът се концентрира върху отбраната на всеки човек в страната.

Наемодателят чака в началото явяване пред съда в понеделник следобяд, оповестява Associated Press.

Г-н. Байдън сподели, че нападението опонира на американските полезности за „ независимост от боязън за това по какъв начин се молим, в какво имаме вяра и кои сме “.

„ Като американци, ние би трябвало да се обединим и да отхвърлим ислямофобията и всички форми на фанатизъм и ненавист “, сподели президентът в изказването си. „ Многократно съм казвал, че няма да мълча пред лицето на омразата. Трябва да сме недвусмислени. В Америка няма място за ненавист против никого. “

Съветът за американо-ислямски връзки в Чикаго сподели в известие за новините, че намушкането е " най-лошият ни призрачен сън. "

" Сърцата ни са натежали и молитвите ни са със скъпото момче и майка му ", сподели изпълнителният шеф Ахмед Рехаб в изказване. „ Докато чакаме формалното следствие на локалните управляващи, това, което можем да потвърдим сега е, че имаме убито дете в личния му дом, шестгодишно, което преди малко беше чествало рождения си ден преди няколко седмици, и майка лежат в болничното заведение в тежко положение, и двамата са намушкани с нож повече от дузина пъти. И имаме удостоверение от майката за мъчителните моменти, които се разиграха във връзка с това, което беше направено и казано – и това е най-лошият ни призрачен сън. “

Твърди се, че Шахин е изпратил известие на бащата на момчето от болничното заведение, като му е споделил, че хазяинът е сърдит от това, което е видял по новините, и е почукал на вратата им, съгласно CAIR-Chicago, който твърди, че е получил текстовите известия. Когато Шахин отворила вратата, Чуба се опитал да я задуши и извикал „ Вие, мюсюлманите, би трябвало да умрете “. След това се твърди, че ги е намушкал, убивайки сина й.

„ Всичко се случи за секунди “, написа тя, съгласно организацията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР