6-годишният Никола Димитров от Пловдив е едно от децата на

...
6-годишният Никола Димитров от Пловдив е едно от децата на
Коментари Харесай

Българската Коледа помогна на 6-годишния Никола от Пловдив

6-годишният Никола Димитров от Пловдив е едно от децата на " Българската Коледа ". Кампанията оказа помощ за рехабилитацията на момчето.

Пловдив

Това е Никола. Ражда се като изцяло крепко дете. Няколко месеца по-късно излиза наяве, че има закъснение в развиването си.
Саша Димитрова - майка на Никола: Н а 6-месечна възраст беше доказана диагнозата ДЦП с конкретизиране спастична квадрипареза.
Заболяването се трансформира в спънка за постъпването на момчето в детска градина.
Саша Димитрова - майка на Никола: М ного мъчно, след доста отводи се преборихме е към този момент е признат в всеобща детска градина последна подготвителна група е, следващата година уповавам се възпитаник в първи клас.
В детската градина обаче няма асансьор и се постанова личният състав да оказва помощ, с цел да се придвижи Ники по стълбите.
Любомир Гошев: С заран го качваме нагоре с тази количка и на обяд го смъкваме надолу. Един сладур е, тъй че се грижим за него.
През годините детето претърпява 10 интервенции. Всекидневно се постанова да върви на рехабилитация.
Саша Димитрова - майка на Никола: П осещаваме един път, два пъти на ден зависи от финансовата опция, защото всичко опира до финанси. В нашия случай един час рехабилитация е в размер на 25 лв..
Българската Коледа оказа помощ на Ники като финансира рехабилитацията му.
Саша Димитрова - майка на Никола: Б лагодарение на " Българската Коледа " ние успяхме да проведем много дълъг интервал на рехабилитация тук в Пловдив след завръщането ни от чужбина. Беше ни предложена интензивна рехабилитация,която ние успяхме да проведем с помощта на тази помощ.
Семейството се надява акцията още веднъж да зарадва Ники като помогне за неговата рехабилитацията.
Вижте повече за акцията Българската Коледа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР