6 години след размириците - Катуница не е същата след

...
6 години след размириците - Катуница не е същата след
Коментари Харесай

6 години след размириците и смъртта на двете момчета, Катуница не е същата

6 години след размириците - Катуница не е същата след гибелта на двете момчета. Тъгата и болката у околните на Ангел и Павел е огромна и се оказва, че даже и с времето, раните мъчно зарастват. Рашкови към този момент не живеят в обитаемото място, само че жителите в никакъв случай няма да не помнят цената, която заплатиха, с цел да се случи всичко това.
6 години след размириците - Катуница не е същата след гибелта на двете момчета. Тъгата и болката у околните на Ангел и Павел е огромна и се оказва, че даже и с времето, раните мъчно зарастват. Рашкови към този момент не живеят в обитаемото място, само че жителите в никакъв случай няма да не помнят цената, която заплатиха, с цел да се случи всичко това, написа trafficnews.bg.

С спокойно шествие довечера Катуница отбелязва шест години от убийството на 19-годишния Ангел Петров и гибелта на 17-годишния Павел Толев. Едното момче беше прегазено от бус, цялостен с доближени до ромския предприемач Кирил Рашков, а другото умря по време на протестно шествие.


Стотици се поклониха в памет на Ангел, извървяха пътя до лобното му място със запалена свещ, която оставиха пред мемориалната плоча. След това резервираха минута безмълвие.

В началото на шествието беше и Стоян Тютюнаров. Един от най-активните поданици на Катуница по време на митингите в селото.

Смъртта на двете деца потресе България и страната ни беше залята от митинги. Сблъсъци с полицията, преобърнати коли и опожарени къщи – по този начин изглеждаше Катуница тъкмо преди пет години. Яростта на хората се изля върху клана Рашкови.

Днес за трагичния случай преди 6 години припомнят паметните плочи на двете деца и опожарените парцели на фамилия Рашкови.

„ Голяма болежка има по децата, които починаха и отчаяние, тъй като нищо не беше направено, с цел да спечелва някаква правдивост.

Няма неоправдателни присъди за всичко това, което се случи.”, съобщи вуйчото на прегазения Ангел – Веселин Христов.

„ Много зле се усещаме – болката е същата и има голяма болежка, която времето не я лекува. Болка – най-много за децата”, споделя майката на умрелия Павел – Райна Толева.

Шофьорът, който прегази 19-годишния юноша получи 15 години затвор, а посоченият за гарант Кирил Рашков, излежа присъда от 2 години и половина отнемане от независимост поради закана за ликвидиране към вуйчото на починалия юноша. Жителите на обитаемото място не са удовлетворени от развоя на правосъдните процеси. В неделя в още веднъж в 19 часа ще се организира спокойно шествие в памет на 17-годишния Павел Толев, който умря по време на митингите в Катуница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР