59-годишна жителка на Аврора, Колорадо, Кони Парк загубила зрението си

...
59-годишна жителка на Аврора, Колорадо, Кони Парк загубила зрението си
Коментари Харесай

Жена ослепя и прогледна 15 г. по-късно

59-годишна жителка на Аврора, Колорадо, Кони Парк изгубила зрението си за 15 години заради неправилна диагноза, а откакто възвърнала зрението си, не се разпознала в огледалото. Това оповестява изданието Metro.

Парк почнала да изпитва проблеми със зрението през 2003 г., когато поглеждала към директна светлината, пред очите ѝ се появявали плаващи „ мухи “ и черни точки. Тогава дамата се обърнала към офталмолог, който ѝ сложил диагноза глаукома. Специалистът споделил, че тя е потърсила помощ прекомерно късно, нямало смисъл да прави интервенцията и най-вероятно пациентката ще ослепее.

Зрението на американката траяло да се утежнява бързо и след няколко месеца тя почнала да вижда 85% по-малко.

Парк, съвсем сляпа, почнала образование в център за незрящи. Тя траяла да се любува на заниманията си: пързаляне с кънки, каяк, туризъм и посещаване на спортни събития и концерти. „ Просто живеех по метода, по който можех - по метода, по който живеех, преди да изгубя зрението си “, споделя тя.

Жената обаче се затруднявала да върви с бастун и също ѝ било мъчно да готви и чисти сама. Въпреки всички трудности, Парк възприемала новия си метод на живот и се приспособила към него.

През 2018 година дамата била ориентирана към офталмологичния център на UCHealth Sue Anschutz-Rodgers за обзор. В процеса се оказало, че диагнозата, сложена преди повече от 10 години, е била неправилна. Всъщност тя страдала от катаракта, която можела да се излекува хирургично. Когато схванала това, американката се подложила на нужната интервенция.

„ Когато превръзката беше свалена на идващия ден, първото нещо, което видях, бяха веждите, миглите и зеницата на сестрата и започнах да рева “, споделя Паркет.

И по този начин, 15 години по-късно зрението на дамата се върнало и тя най-сетне видяла обичания си брачен партньор и внуците си, а кучето ѝ лидер се пенсионирало и станало домакински любим. Парк получила работа в центъра, където се подложила на интервенция. „ Най-трудното беше да се погледна в огледалото, тъй като в никакъв случай не съм мислила за остаряването си “, заключва тя.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР