59-годишен мъж в Силистра умъртви по жесток начин куче и

...
59-годишен мъж в Силистра умъртви по жесток начин куче и
Коментари Харесай

Разследват духовник от манастир за убийството на кучетата в Силистра


59-годишен мъж в Силистра умъртви по нечовечен метод куче и осем дребни кученца. Драмата се разиграва в неделя, а пост в обществените мрежи за това по какъв начин мъжът влачи кучето с тротинетка шокира жителите на крайдунавския град.

След дълго търсене природозащитници откриха телата им под моста, който отива за манастира, където са живели четириногите. Мъжът е арестуван за 24 часа, а на следващия ден в Доростолската епархия ще се опитат да дефинират виновността на духовника в манастира във връзка със случая.

„ Причината е, че кучето, майката, е изяла едно яйце от кокошките на манастира. Да се надяваме, че ще има правдивост някаква, този път в действителност “, съобщи природозащитникът Даниела Найденова, съобщи БТВ.

„ Образувано е досъдебно произвеждане, което се следи от районната прокуратура – Силистра, и се проверява съпричастността на още едно лице към съответния случай. С досегашните данни, с които разполагаме, може би в качеството на подстрекател или помощник, това ще се откри в хода на следствието “, заяви Теодор Желев, представител на Окръжна прокуратура-Силистра.

Прокуратурата чакаме да се произнесе и тогава ние може да дадем някакво мнение, а в утрешния ден привикваме епархийския съвет да извикаме отец Терапонтий, да се помъчим да стигнем до истината по нашите си пътища “, сподели Негово високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР