5831.67 лв. събраха за лечението на димитровградския учител Живко Русев

...
5831.67 лв. събраха за лечението на димитровградския учител Живко Русев
Коментари Харесай

Помощ за Живко Русев с базар, хоро и футболен празник в Димитровград

5831.67 лева събраха за лекуването на димитровградския преподавател Живко Русев проведената от НЧ „ Христо Ботев “ благотворителна „ Хоротека навън “ и базар през вчерашния ден. Безвъзмездно озвучаването на хоротеката на централния димитровградски площад „ България “ обезпечи Даниел Палашев.

Десетки от разнообразни танцови клубове, школи и сформира, читалища, както и съпричастни с идеята жители, се включиха в хората и базара от 17 ч. на площада.


Организаторите от НЧ „ Христо Ботев “ и на акцията „ Надежда за Живко Русев “ благодарят на всички, откликнали на апела им за „ Хоротека навън “ с благотворителен темп и базар, в който също десетки съпричастни предоставиха сувенири, картини, книги, ръчно направени картички, сладки, бижута, играчки и други


В събота идеята поддържаха и от ФК „ Димитровград-1947 “ с проведения на помощното игрище на стадион „ Миньор “ Фестивал на футбола. В самобитния футболен празник се включиха над 80 деца набор 2015-2016г. от 6 тима: Момчилград, Кърджали, Златоград, Хасково, Свилендрад и несъмнено, Димитровград.


За всяко дете имаше обезпечена храна, вода и лакомство, а премиите бяха връчени от именитите футболисти на Димитровград Трендафил Данев и Георги Кутянов. Благодарим на всички тимове, взели присъединяване в шампионата и се надяваме той да се трансформира в традиция, разясняват уредниците.

В групата в обществената мрежа не престават благотворителните онлайн търгове, както и организацията на разнообразни начинания за идеята.

Кампанията започва в средата на месец март, откакто на преподавателя по български език и литература в димитровградското СУ „ Любен Каравелов “ е сложена диагноза за тежко онкологично заболяване и предстоят интервенция и дълго лекуване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР