58-годишният легендарен нападател страда от рак на панкреаса Бившият италиански

...
58-годишният легендарен нападател страда от рак на панкреаса Бившият италиански
Коментари Харесай

Джанлука Виали се оттегля от футбола, покосен от рак

58-годишният именит нападател страда от рак на панкреаса

Бившият италиански национал Джанлука Виали се отдръпва от позицията, която заема във футболната федерация на страната по здравословни аргументи. Това разгласи 58-годишният именит нападател, защото желае да се погрижи за здравето си, страдайки от рак на панкреаса, оповестява Българска телеграфна агенция.

" След дълъг и сложен развой на договаряния с моя екип от онколози, които се грижат за здравето ми, взех решение да прекратя – уповавам се краткотрайно, моите сегашни и бъдещи професионални задължения ", сподели Виали, който другояче е лидер на националния тим на Италия при пътуванията отвън страната.

" Целта е да включа цялата си сила, с цел да оказа помощ на тялото си да преодолее тази фаза от заболяването. И по този начин да се възстановя, да се изправя пред нови провокации и завършения в най-скоро време и да мога да ги споделя с вас ", добави някогашният футболист.

Виали - същински кумир на почитателите в края на 80-те и началото на 90-те години на 20-и век, се наслаждаваше на страхотна кариера с тимовете на Сампдория, Ювентус и Челси, както има и 59 мача с националния тим на Италия. Той научи диагнозата рак на панкреаса през 2107-а година, само че малко по-късно разгласи, че се е оздравял изцяло. Точно преди 12 месеца обаче стана ясно, че заболяването се е завърнала.

Президентът на Италианската футболна федерация (FIGC) Габриеле Гравина съобщи, че Виали може да разчита на помощ " от всички нас ".

" Джанлука е безспорен воин за италианския народен тим и подобен ще си остане за постоянно. Благодарение на необикновено мощния му дух, на обичта и поддръжката на цялото семейство на федерацията, аз съм уверен, че той ще се завърне скоро. Той може да разчита на всеки от нас, тъй като ние сме тим, на терена и отвън терена ", написа в изказване Гравина.

Италия, малко неочакван Европейски първенец от 2021-а година, още веднъж не се класира на Световните финали, както това им се случи и през 2018-а. Те стартират акцията за място на Евро 2024 против Англия през март.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР