58-годишен мъж от Габрово е задържан за срок до едно

...
58-годишен мъж от Габрово е задържан за срок до едно
Коментари Харесай

Задържаха куриер в телефонни измами за над 20 000 лева

58-годишен мъж от Габрово е арестуван за период до едно денонощие. Установено е, че той е съпричастен в ролята на "куриер'' в три телефонни измами. Те са осъществени на територията на Казанлък от началото на годината и са на стойност 20 435 лв..

С разпореждане на районна прокуратура - Казанлък на лицето е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража'' за период до 72 часа.

От януари до в този момент на територията на Стара Загора и Казанлък са станали 15 телефонни измами, а отнетите пари са над 130 хиляди лв..

В народен мащаб се регистрира, че над 8 млн. лв. са придобили телефонните измамници единствено за една година. Все още доста хора не престават да стават жертва на тези измами.

"Това са най-вече възрастни хора - над 70-75 години, те нямат опция за бърза реакция, за съответна оценка, също така нямат дейна връзка със свои близки и родственици, изясни контрольор Златка Падинкова, шеф бранш "Измами " в Групово дело "Национална полиция " пред Българска национална телевизия.

"Съветваме хората да знаят - когато ви се желаят пари по телефона, става въпрос за машинация. Няма никакъв риск вербалните офанзиви да бъдат осъществени - те са част от телефонната машинация и метод, по който измамниците стават още по-убедителни ", подчертава още Падинкова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР