57-годишният мъж, който пострада вчера сутринта при предизвикания от него

...
57-годишният мъж, който пострада вчера сутринта при предизвикания от него
Коментари Харесай

Пушачът, подпалил русенската болница, е в тежко състояние

57-годишният мъж, който пострада през вчерашния ден сутринта при провокирания от него пожар в УМБАЛ „ Канев “ в Русе е в тежко положение. Това заяви доктор Наско Тютюнджиев от УМБАЛ „ Медика Русе “, където потърпевшият мъж бе наведен, защото единствено там има поделение по изгаряния, оповестява tvn.bg. По думите му, пациентът е с към 25 % изгаряния – втора и трета степен. Състоянието му е тежко, само че няма непосредствена заплаха за живота му.

„ Не се знае по какъв начин ще се развие по-нататък. Изгарянията най-вече са по крайници с фрактурата. Има и по другия крак и по-малко по двете ръце. Още е рано да се вършат прогнози. Ще е нужно и кръвоприливане “, сподели доктор Тютюнджиев. Той добави, че мъжът не е здравно обезпечен от най-малко четири години.

Анестезиологът доктор Симеон Михов посочи, че ще се наложи кръвопреливане на кръвна плазма, с цел да може да се възвърне. За задачата ще се търсят кръводарители.

Както БЛИЦ заяви, малко след 5.00 часа тази заран 57-годишният мъж, който бил настанен в независима стая в ортопедичното поделение, макар възбраната, решил да възпламени цигара. След малко обаче задремал, а цигарата запалила завивките, след което пламъците тръгнали по мебелировката. Настанен в прилежаща стая пациент усетил миризмата на дим и алармирал сестрите, които с пожарогасители съумели да лимитират пожара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР