57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване

...
57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване
Коментари Харесай

Първа присъда за купуване на гласове! 57-годишен, с тетрадка пълна с имана получи 8 месеца условно

57-годишен от плевенското село Ставерци е първият наказан за пазаруване на гласове за идните парламентарни избори. Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен период, откакто плевенският съд утвърди съглашение сред Районната прокуратура в Плевен и отбраната му. Това е индикатор за положителната съгласуваност в работата на проверяващите органи, прокуратурата и съда в отбрана на политическите права на българските жители, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

 

До неоправдателната присъда на 57-годишния се стигна след полицейски дейности в границите на профилирана интервенция, извършена през вчерашния ден на територията на община Долна Митрополия. Служители от районно управление (на МВР) Долна Митрополия и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Плевен направиха голям брой процесуално – следствени дейности - претърсвания, изземвания, обиски и разпити на очевидци. По реда на член 83 от ЗМВР в село Ставерци бе тестван персоналният автомобил „ Ленд Ровър “ на 57-годишния, където бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници персонални данни - три имена, ЕГН-та и номер на персонални карти на поданици на община Долна Митрополия.

 

Събрани бяха доказателства, че на съответна дата и място в града,  той  е провеждал персонални срещи, при които е записвал данни от персоналните карти и е уверявал, че ще заплати по 40 /четиридесет/ лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия. Първоначално беше арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Той бе притеглен като обвинен по член 167 от Наказателен кодекс, разпитан и арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Мъжът е направил признания.

 

Днес районен съд Плевен утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Плевен и отбраната му и е наложено наказване 8 месеца условно с 3 години изпитателен период. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за период от 3 години.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР