565 стават случаите на установен коронавирус у нас. Увеличението е

...
565 стават случаите на установен коронавирус у нас. Увеличението е
Коментари Харесай

565 станаха случаите с установен коронавирус у нас

565 стават случаите на открит ковид у нас. Увеличението е с 4.4% по отношение на през вчерашния ден в 8 часа сутринта, рапортува шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.

24 са новите случаи за последното денонощие, като 16 от тях са настанени в болница. За последното денонощие общо са изследвани 299 проби.

От всички пациенти сега 201 се намират в болница, като 26 са в интензивно поделение.

22 остават към този момент смъртните случаи, откакто през вчерашния ден в "Пирогов " умря 90-годишна жена, призната в доста тежко положение и незабавно в интензивно поделение.

Заразеният медицински личен състав е от 31, откакто е доказана осмата позитивна проба на чиновник в Спешната помощ в София. На картата на страната със болестта няма нови области.

От новите случаи в София има 15 нови инфектирани, от които 4 са УМБАЛСМ "Пирогов ", един в УМБАЛ "Александровска ", трима от болница "Токуда " и осмата проба от Спешната помощ. Амбулаторните случаи са 8. Във Враца, във Варна, Пещера, Пловдив, Русе, Стара Загора, Сливен случаите са по един, двама са в Хасково.

320 да откритите мъже и 245 са дамите. Най-младият е дете на 1 година, най-възрастният - на 90 години - това е дамата, която през вчерашния ден умря в "Пирогов. Средната възраст на умрелите е 66 години.

На въпрос дали вижда проблем в работата на персоналните лекари, след последния смъртен случай на стара жена, призната към този момент в доста тежко положение, Венцислав Мутафчийски отсече, че от доста време повтаря, че болестта се движи с внезапно, с доста флуктуации и незабавните положения пораждат и се развиват доста бързо. Той даде като образец положението на английския министър председател Борис Джонсън.

На въпрос за младия мъж в Несебър бил в Банско, само че нямал признаци, Мутафчийски остро разкритикува тумбите младежи, които се движат в това число и из София.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР