56-годишният българин П.П., който преди година и половина уби човек

...
56-годишният българин П.П., който преди година и половина уби човек
Коментари Харесай

Български тираджия, убил бизнесмен на пътя до Генуа, може да се отърве безнаказано

56-годишният българин П.П., който преди година и половина умъртви човек на пътя до Генуа и рани различен, извършвайки неразрешена маневра с тира си, може да се отърве съвсем безнаказано, заяви " 24 часа ".
Прочетете още
Семейството на 46-годишния Паоло Шерни, премазан в колата си на паркинг на бензиностанция на автомагистралата Генуа - Овада - Милано, дефинира като скандално препоръчаното им от съда обезщетение от 87 хиляди евро. Когато Джани Шерни, някогашен притежател на футболния клуб “Дженоа ” и татко на Паоло, получил документа, не могъл да повярва на очите си

Като обезщетение за гибелта на известния бизнесмен в интернационалния бизнес с яхти и някогашен първенец се предложило татко му да получи 60 хиляди евро, а всяка от трите сестри на Паоло – по 9 хиляди евро.

Към всичко това обаче се прибавя и опцията българският водач да се отърве единствено с няколко месеца затвор след съглашение с правораздаването и след използването на смекчващи виновността условия. Въпреки породената гибел той не бил арестуван, не бил подложен даже на инспекция за алкохол, нито пък му била отнета книжката. Вместо това траял да кара тира си.

Трагедията се случва на 21 март 2021 година на автомагистралата А26 до Генуа. Умореният от 8 часа път българин прави “луда ” маневра. Той отива да си почине с камиона в зона за отдих на паркинг до автомагистралата. Шофьорът обаче поема по лентата за влизане, а не за излаз. За да “поправи ” грешката си, той се пробва да завие към другата лента, с което застава перпендикулярно и задръства тотално и двете. В този миг обаче в тъмнината в 22 ч във входното платно влиза мерцедесът на Паоло Шерни, в който има още един пасажер. Ударът е нечовечен, колата остава заклещена под камиона, а лидерът ѝ умира. Спътникът му е ранен.

По отношение на българския водач не са подхванати никакви рестриктивни ограничения след злополуката. Според следствието той имал часове непрестанно шофиране с камиона си по задръстената от трафик автомагистрала. Затова и се отправил към въпросната зона за отмора.

Предложеното от застрахователната компания на тира обезщетение се дефинира като “скандално ” от юристите на фамилията на жертвата Салваторе Пино и Матиас Манко. Неприемливи съгласно тях са и изискванията, препоръчани на фамилията на Шерни –

в случай че не вземе обезщетението, то би трябвало да плати съдебните разноски

в очакване на друга, по-справедлива от сегашната оценка на вредите.

За бащата на Паоло Шерни – Джани, това е следващата покруса в фамилията му. Още като млад той губи двамата си братя в произшествия. Малко преди да загине синът му,  Джани губи и брачната половинка си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР