54 тийнейджърки от област Пловдив са направили аборт през първите

...
54 тийнейджърки от област Пловдив са направили аборт през първите
Коментари Харесай

Изнесоха стряскащи данни за половия живот на тийнейджърките в Пловдив

54 тийнейджърки от област Пловдив са създали аборт през първите три месеца на годината. Това сочи информация в Националния център по публично здраве и разбори.

Три от бременните деца са били под 15 години. При едно от тях решението за премахването на плода е непринудено, до момента в който при другите две момиче се е получил импровизиран аборт. Другите 51 случая на прекратена бременност е при девойки на възраст сред 15 и 19 години, написа trafficnews.bg.

През първите три месеца на 2018 година направените аборти в Пловдивска област са общо 727. От тях 336 са спонтанни аборти, а 375 - по избор на дамата.

Според специалистите обаче прекъснатите бременности по желание на пациентката са доста повече. Някои медицински центрове у нас вършат аборти, без да ги записват, а други ги вкарват по друг индикатор. Причината е, че в случай че е по избор, спирането на бременността се заплаща от пациентката. Ето за какво има дами, които сами взимат това решение, само че не влизат в графата “по предпочитание “, а намират доктор, който да впише аборта по медицински аргументи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР