54 са точките включени в дневния ред на предстоящото заседане

...
54 са точките включени в дневния ред на предстоящото заседане
Коментари Харесай

ОБС председателят Р. Тасков: Интересна идея за визията на Благоевград ще представи програмата на кмета М.Байкушев на сесията в петък

54 са точките включени в дневния ред на идното заседане на ОБС Блаогоевград в петък, това заяви на конференция през днешния ден ръководителят на общинския съвет Радослав Тасков.

На сесията ще бъде показана програмата за ръководство на кмета Методи Байкушев. Според Тасков документът, показан от кмета е извънредно забавен и реален, като по-голяма част от заложените цели могат да бъдат изпълнени в границите на мандата.

Сред главните цели, включени в програматаса благоустрояването на градската среда, вложение в просветителната, обществената и спортната инфраструктура, повишение на административния потенциал и други.
Председателят показа с медиите забавна концепция, включена в програмата на кмета,а точно да сепроучи опция за построяването на нов парк, обхващащ централната градска част и квартал „ Вароша “ посредством вкарване на улица „ Александър Стамболийски “ на по-ниско равнище с начална точка от „ Златното пиле “ до автомобилния вход на Вароша при „ Царски клуб “,или създаване на разширеннадлез при „ Моста на влюбените “, който да свързва пешеходно градинката пред Вароша и площад Македония “. Ако концепцията, която е изпълнима,бъде осъществена ще се усъвършенства цялостната визия на града, счита Тасков.

Друг акцент в програмата е предлагането за изработването на нов Общ организационен проект. Председателят на локалния парламент разяснява, че последният подобен е признат през 2011 година, заради което би било добре фактически да се стартира работа по нов Общ организационен проект, който да дава отговор на актуалните трендове в развиването на Благоевград..На идната сесия ще се гласоподава устав за публичен постредник, с цел да бъде оповестена процедура по желание и претендентите да стартират да подават документите си. ОБС шефът се надява на сесия през март подобен да бъде определен.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР