54 хиляди украински деца са регистрирани за временна закрилаОт началото

...
54 хиляди украински деца са регистрирани за временна закрилаОт началото
Коментари Харесай

Осуетени са 100 хиляди опита на мигранти за незаконно влизане в страната

54 хиляди украински деца са регистрирани за краткотрайна протекция

От началото на годината досега има недопуснати повече от 100 хиляди опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница, за последното денонощие те са към 1000, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на парламентарен надзор. До края юли месец 103 745 непознати жители са създали опит да преминат границата ни, добави той.

Миграционният напън е доста сериозен от много време, разяснява министърът. И означи, че през летния интервал се регистрира доста нарастване на опитите за нелегално прекосяване на границата. Отчита се нарастване от съвсем 57% в съпоставяне със същия интервал за 2022 година на записаните опити за нелегално прекосяване на границата ни с Турция, уточни Стоянов. 

Вътрешният министър сподели още, че има към този момент назначени 33-ма чиновници, които да работят по поддръжката на оградата по границата ни. По думите му тя оказва значителен възпиращ резултат. Предстои назначението на още такива чиновници, добави той.

В интервала януари – 25 август 2023 година границата на България, на вход, са минали 859 334 жители на Украйна, заяви още вътрешният министър. По думите му 825 760 украинци са напуснали страната. 

Той добави, че регистрирани за краткотрайна протекция са 166 998 украински бежанци, от които над 54 хиляди са деца, а 589 са непридружени малолетни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР