534 фирми внасят боклук за преработка от трети страни у

...
534 фирми внасят боклук за преработка от трети страни у
Коментари Харесай

Нинова: 736 319 тона боклуци от третия свят са внесени в България за последните 5 години!

534 компании внасят отпадък за преправка от трети страни у нас. Това стана ясно от думите на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Годината " на Дарик радио. Данните за сходен импорт от Европа не са ясни - социалистите са попитали екоминистъра Нено Димов, само че той не е дал отговор, изясни още тя. Червените са подготвени да внесат законодателни промени, с цел да се спре вноса на боклуци от трети страни.

" 736 319 тона отпадъци от третия свят са импортирани в България за последните 5 години - трансформираме се в сметището на света ", изрично съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

" За мен събитието на 2019-а, което ще бъде и на 2020, е водата, чистият въздух, чистата храна, горенето на боклуците в България. Темата здравословен метод на живот, чиста вода, храна, гора - това е тематиката на бъдещето. Според мен това беше събитието на 2019-а. С тежки констатации, някои от които съм приготвила да оповестя. Взимам доста драговолно тематиката за горенето на боклука. Всичко може да се елементарни на една власт, неточности се вършат, само че да превърнеш България в сметището на света, не го възприемам ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

" Нося ви документи, подписани са от министър Горанов. Само ще прочета едно изречение: " Общото количество на битови, индустриални, софтуерни боклуци и завършени за импорт в България през 2014-2019 от трети страни, не Европейски Съюз, е 736 319 тона. " Това са 1000 влакови композиции по 50 вагона, от третия свят са влезнали в България за пет години ", сподели Нинова.

Тя посочи, че тази информация е отговор на писмен въпрос от депутат.

" Общото количество болнични боклуци, болнични, което извънредно и фармацевтични производства, за същия интервал, е 3 тона. Болнични отпадъци от Африка 3 тона. Досега никой не приказва за това и никой не знае ", разяснява Нинова.

" А това е от Нено Димов: " Такива битови боклуци, редуцирано гориво РДФ, болнични боклуци, боклуци от фармацевтични производтства от трети страни правят импорт в България 534 броя компании. " Внасят боклука на света в красивата ни България и всичко това го дишаме, ядем и пием. Това е тематиката на бъдещето ", сподели Нинова.

Според нея никой не знае данните за сходен импорт от Европейски Съюз.

  " Питахме предходната седмица министъра на околната среда в Народното събрание, той сподели: " Не знам ". Как не знаеш, бе ", недоумява Нинова, представена от Епицентър.бг.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР