52% от българите смятат, че предстоящите евроизбори няма да бъдат

...
52% от българите смятат, че предстоящите евроизбори няма да бъдат
Коментари Харесай

„Галъп“: 52% от българите смятат, че предстоящите евроизбори няма да бъдат честни

52% от българите считат, че идните евроизбори няма да бъдат почтени, сочи самостоятелен експресен телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “. 37% считат, че вотът ще е почтен, а 11% са без мнение.

Сондажът е извършен сред 19 и 21 февруари измежду 800 души в цялата страна.

Промените в изборното законодателство в допълнение задълбочават и без друго ниското доверие в изборния развой у нас. Решението за връщане на преференциите се утвърждава, само че не съумява в задоволителна степен да анулира съмнението по отношение на властта, че търси конюнктурни изгоди с оглед идните евроизбори.

Българите автоматизирано поддържат всевъзможни форми на „ отваряне “ на изборния развой към жителите – преференциално гласоподаване (подкрепено от болшинство от 70%), машинно гласоподаване (75%), даже и опцията на практика всички българи в чужбина да могат да гласоподават (78%).

59% се съгласяват с обвиняването, чe като цяло, с измененията в изборните правила, ръководещите се стремят към „ служебна победа “, 30% се опълчват на това мнение, а останалите се двоумят. Високият % сдържаност идва от това, че зад съмненията по отношение на властта застават освен последователите на парламентарната съпротива, само че и хората, които не биха дали своят вот, както и огромната част от другите опозиционно настроени респонденти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР