51 милиона 320 хиляди лева е рамката на бюджета на

...
51 милиона 320 хиляди лева е рамката на бюджета на
Коментари Харесай

51 милиона лева е бюджетът на Община Монтана за 2020 година /снимки/

51 милиона 320 хиляди лв. е рамката на бюджета на община Монтана за 2020 година. Кметът Златко Живков внесе изясненост по време на публичното разискване.
"Най-сериозната финансова стратегия, която съм предложил в границите на бюджета. Длъжи сме да се оправим още по-добре с провокациите на 21 век, да се грижим за централните зони на нашия град и нашата община ". 970 500 лв. е целевата дотация за финансови разноски. 29 милиона и половина лв. е общата дотация за делегираната от страната активност, посочи Живков. 22 милиона са предстоящите доходи от локален темперамент.
"53 на 47 - това е съотношението сред държавни и локални. Всички общини в Област Монтана са на "системи " от страната. Преходният излишък е над 4 милиона. Не се заблуждавайте, тъй като 3 милиона са отпуснатите в края на декември от Министерски съвет. За първи от 4 години насам образованието още веднъж се връща на рекорден временен излишък ". Над 11 милиона лв. са средствата от разнообразни европейски планове. Голяма част се отделя за възстановяване на чистотата на атмосферния въздух. 3500 фамилии в Монтана ще могат да употребяват нови източници на отопление. Над 4 милиона лв. коства новоизградената компостираща апаратура. 1300 души се хранят по стратегия “Топъл обяд” През годината ще се създадат поправки на постройката на Младежкия дом и читалище “Разум”. Капиталовите разноски са в размер на 5 милиона 700 хиляди лв.. Те ще се употребяват за реконструцията на улици, за изографисване на храма “Свети Дух”, ремонт на читалища в селата Долно Белотинци и Габровница, както й за новостроящите се храмове във Войници, Крапчене и Долна Рикса.
150 000 лв. са заделени в бюджета за углавен паркинг и “синя зона”, акцентира кметът Златко Живков
"В края на март започваме акцията против противозаконните гаражи. Дори Видин и Враца ни изпевариха със "синята зона " и наказателния паркинг. Ще се постави ред. Работим старателно. Бедните хора нямат по три коли ". Предвижда се построяването на 5 нови детски площадки в града. Пенсионерите над 70 годишна възраст ще не престават да пътуват гратис с градския превоз. Средствата са повишени на 35 000 лв..
"Вдигаме сумата от 30 на 35. Хората ще пътуват гратис целогодишно ". Запазват се средствата за фонд “Инвитро”, еднократната помощ за дете, фонд “Агора”, за подкрепяне на млади лица и фамилии до 35 годишна възраст. 24 000 лв. са заделени за даровитите деца на общината. 10 000 лв. са планувани за стипендии на студенти компетентност “Медицина” и “Педагогика”.
Бюджетът на община Монтана за 2020 година ще бъде гласуван на сесията на общинския съвет на 30 януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР