51 хиляди са учениците, които миналата година трябваше да се

...
51 хиляди са учениците, които миналата година трябваше да се
Коментари Харесай

Матурите за 4-и 10-и клас трябва да бъдат отменени

51 хиляди са учениците, които предходната година трябваше да се явят на матури в 10-и клас, само че не го направиха, тъй като бяха анулирани заради риска за здравето им. 50 хиляди са родителите, които се подписаха в петиция против провеждането им. Министерството на образованието за какво отхвърля да чуе гласа им ", съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева.

По думите ѝ отдалеченото образование при дребните възпитаници не прави работа, а при огромните мотивацията внезапно понижава. Според Диана Ковачева образователната стратегия не планува нито един ден за подготовка и изпитите са безсмислени в тази обстановка.

Омбудсманът разяснява и измененията на Изборния кодекс, както и организацията на извършените на 4 април парламентарни избори.

Тя бе безапелационна, че е неприемливо да се лимитират конституционни права със закон и карантинираните лица би трябвало да имат право да гласоподават до самия край.

" Получих тъжби от техниците, които поддържат машините, казусът визира 2 хиляди души, част от тях не можаха да гласоподават, тъй като те поддържат да вземем за пример в Плевен, а са регистрирани в някое село и не могат да се върнат. Имах тъжба от ваш сътрудник от Българска национална телевизия за служебно ангажираните лица. ЦИК би трябвало да им даде опция да упражнят правото си на глас. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР