509 избрани домакинства на територията на област Варна ще бъдат

...
509 избрани домакинства на територията на област Варна ще бъдат
Коментари Харесай

Изследват доходите и условията на живот в над 500 домакинства във Варненско

509 определени семейства на територията на област Варна ще бъдат обхванати в анкетното изследване „ Статистика на приходите и изискванията на живот 2019 ”. То стартира през март и ще продължи до май, осведомят от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Домакинствата са включени в извадката посредством потреблението на инцидентен асортимент, с който се подсигурява представителността на резултатите. Те ще бъдат посетени от особено подготвени анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на два въпросника - един за семейството и самостоятелен въпросник, който се попълня за членовете на семейството на 16 и повече години.

В област Варна проучването ще се организира във всичките 10 градове и 26 от селата - Аврен, Блъсково, Брестак, Булаир, Ветрино, Генерал Кантарджиево, Генерал Киселово, Генерал Колево, Гроздьово, Долище, Дръндар, Дъбравино, Езерово, Житница, Здравец, Лопушна, Момчилово, Нова Шипка, Партизани, Приселци, Пчелник, Разделна, Рудник, Синдел, Стефан Караджа и Цонево.

По данни на проучването „ Статистика на приходите и изискванията на живот “, извършено през 2017 година, линията на беднотия за област Варна e 378.58 лева приблизително месечно на разположение от домакинство. Относителният дял на бедните по отношение на линията на беднотия за област Варна е 25.6%, демонстрират данните от преди 2 години.

Анкетното изследване „ Статистика на приходите и изискванията на живот 2019 ” се прави от Националния статистически институт, посредством териториалните статистически бюра. Изследването се организира редом във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум.

Получените резултати способстват за оценка на изискванията на живот в обособените страни, структурата и разпределението на приходите на семействата и присъединяване им в обществения живот на страната. Те служат за пресмятане на знаци за беднотия и обществено включване, които са част от общите индикатори на Европейската общественост за следене на напредъка на страните в битката с бедността и обществената изолираност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР