5000 души с COVID-19 не могат да гласуват днес, защото

...
5000 души с COVID-19 не могат да гласуват днес, защото
Коментари Харесай

Около 5000 души с COVID-19 не могат да гласуват днес

5000 души с COVID-19 не могат да гласоподават през днешния ден, тъй като би трябвало да си останат вкъщи. Това съобщи по bTV в сутринта на изборния ден основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Около 5000 са интензивно болните все още. Това не е някаква численост, която ще повлияе значително върху резултата от изборите през днешния ден. В края на краищата здравето е най-важно и то не може да бъде рискувано, даже и по подобен мотив “, сподели той.

Но добави:

„ Да се гласоподава е освен здравословно от психическа позиция, само че и право, което доста хора преди нас са извоювали с живота си. Глупаво е да не се възползваме от правото си на глас. След като българите са основали лична страна, те би трябвало да се погрижат да съществува и то по допустимо най-хубавия метод. "

Кунчев разясни още, че действителната численост на инфектираните с COVID-19 е доста по-висока.

" Тестовете, които се вършат в лечебните заведения откриват към 30-40% от инфектираните. Ние изследваме хора, които към този момент имат признаци и към този момент са потърсили помощ “, добави той.

Заради по-топлото време летните вируси също към момента не желаят да си тръгнат и да правят отстъпка място на зимните.

„ Типичните зимни вируси нападат най-вече носа и гърлото, до момента в който летните – стомашно-чревния тракт. През студените месеци болестта стартира с типичната хрема. Това ще го забележим с първото по-сериозно захлаждане на времето “, означи още той.

Според него евентуално през декември в България ще бъде регистриран и прочут растеж на заболелите от грип. Епидемичните стойности обаче ще бъдат достигнати в края на януари или при започване на февруари 2024 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР