50 социалисти поискаха оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова,

...
50 социалисти поискаха оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

Петдесет от БСП искат честен анализ на изборите и оставка на ръководството

50 социалисти желаеха оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Изпълнителното бюро на партията и предизборния й щаб поради резултатите на Местни избори 2019. В разбор на резултатите, озаглавен " Обективен прочит ", те споделят, че партията на процедура е повторила резултатите от изборите през 2015 година, когато има 60 кметове на общини и 930 общински съветници, до момента в който в този момент има 58 кметове на общини и 1006 съветници.

Българска социалистическа партия губи трети следващи избори в последните четири години.

След балотажа т.г. предизборният щаб регистрира 61 кметове на общини, измежду които и на регионални градове като Русе, Перник, Разград и Благоевград, както и повишен брой на общинските съветници. През 2015 година Българска социалистическа партия нямаше кмет в нито един регионален град.

Внушаваната от управлението недействителна картина за завръщане на Българска социалистическа партия в ръководството е рисково, тъй като основава илюзорна визия за положението на партията и сполучливото й показване на последващи избори. Имаме частични триумфи тук-там, и то единствено при кметските избори; изцяло оттегляне в локалната власт; загуба на капацитет в общинските съвети; общини с един-двама съветници; цялостно неявяване в избрани региони на страната. Това не е завръщане!

Не смяна, а " замяна на Българска социалистическа партия "

В разбора на опозицията, който се чака да бъде подаден на " Позитано " 20 преди пленума, се показва, че промяната на ръководителя и управлението е нужна, в случай че партийците желаят Българска социалистическа партия да се възприема като опция на статуквото. " С политическия курс на това управление Българска социалистическа партия не може да завоюва последващи избори, ще пораства единствено толкоз, колкото е комфортно на ГЕРБ, и ще се радва само на второстепенната политическа роля на " завърнал се участващ " във властта ", показват социалистите.

Опозицията на управлението счита, че е належащо отваряне на Българска социалистическа партия към центъра и жителите, а не това, с което се занимавала Нинова като първостепенна задача - " пречистване на партията по свое убеждение ". Посочва се още, че имало цялостна непоносимост към другите отзиви в партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР