50 oт общо 552 влака са пристигнали със закъснение в

...
50 oт общо 552 влака са пристигнали със закъснение в
Коментари Харесай

БДЖ компенсира пътниците на потеглил с три часа закъснение влак

50 oт общо 552 влака са пристигнали със забавяне в крайните си гари през днешния ден, оповестиха за Дарик от БДЖ.  С по-сериозни закъснения от над един час са пътували четири влака по направленията София-Карлово, София-Лакатник, Бургас-Варна и София-Русе. Тези закъснения са провокирани от зародили насилствени престои. Останалите композиции, които пътуват със закъснения, са в границите на към половин час.

В сряда бърз трен от София за Бургас отпътува със 192 минути забавяне поради обледяване на токоснемателя на локомотива и неналичието на опция на момента да бъде сменен с различен. С този трен са пътували 51 души. БДЖ ще възвърне сумата за билета на всички, които са се отказали от пътуването, а на всички пострадали, които са изчакали заминаването на композицията, ще даде по един двупосочен билет за определен маршрут за пътешестване с трен в страната. Клиентите на железопътния транспортьор могат да получат своята отплата в период до три месеца на билетните каси във всяка гара в страната, като дават билета си от пътуването с бързия трен № 3623 от София за Бургас на 28.11.2018 година

Поради зимните условия е допустимо възникването на насилствени престои и струпване на закъснения при придвижването на влаковете, предизвестяват от сдружението.
 
Пътниците могат да получат настояща информация от чиновниците на гишетата „ Информация ” и билетните каси на гарите, както и на националния информативен телефон 0700 10 200.

Междувременно стана ясно, че е възобновено придвижването по третокласния път  Дуранкулак – Кардам за коли до 3,5 тона. Преминаването по него беше лимитирано късно нощес поради снегонавявания. Днес беше разчистен близо 9-километровият сектор сред селата Рогозина и Спасово, където тук-там имаше преспи над 1 метър. Работата по уширението на пътя продължава.  Заради снеговалежа има ограничавания по два прохода в страната – Троянски и Превала, които са затворени за коли над 12 тона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР