50 жени и деца вече са транспортирани от Елхово до

...
50 жени и деца вече са транспортирани от Елхово до
Коментари Харесай

Все повече украинци напускат България! Малко са тези, които пристигат

50 дами и деца към този момент са превозени от Елхово до детската база на просветителното министерство в Ястребино. Недоволни от изискванията в спешния център в Южна България, украинските бежанци дойдоха нощес в търговищкото село.

„ В Елхово беше доста тежко, само че тук е добре”, сподели една от украинките.

„ В Елхово ни дадоха само сандвич и кроасан за през целия ден. В Ястребино природата е красива. Има независима тоалетна”, показа друго бежанка

По-спокойна е и ситуацията в Елхово.

„ В момента буферният център се разсънва. Вече бяха раздадени закуските, които се вършат в локална пекарна. Обстановката е малко по-спокойна на фона на срядата, която беше сложен ден за всички настанени хора. Смесицата от терзанието и до момента в който всички 563 новонастанени се ориентират. Тези контейнерни пространства – в действителност са по една-две вечери. Подготвят се описи за четири рейса още от вечерта, с които хората ще бъдат извозвани към бази в страната. Подготвят се и още два. Смятаме през днешния ден нещата да минат по-спокойно и да няма скупчване по автобусите”. Това съобщи пред Нова ръководителят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

По думите й от буферната зона в Елхово би трябвало да бъдат изведени 200 души. От Сарафово също ще бъдат превозени към места за настаняване в страната.

„ Места има, само че се напасва настаняването по отношение на профила на нуждаещите се”, акцентира тя.

Наблюдава се трайна наклонност за спад на влизащите в страната от Украйна и повече украинци, напускащи България. Това демонстрират данните на граничния пункт при Русе.

Междувременно от ден на ден украински бежанци напущат България.

Едно към пет - по този начин може да заключи броя на напускащи по отношение на влизащи украински жители през двата гранични пункта при Русе - Дунав мост, както и на Централна жп гара.

Голяма част от украинците, решили да изоставен България, пътуват с трен, защото билетите към момента са безвъзмездни към Румъния и от Румъния към България.

Повечето пасажери във влака за Букурещ са украинци. Част от тях тръгнали, тъй като се наложило да изоставен морските курорти и решили да се насочат още веднъж към дома или други европейски страни.

Малко са хората, към момента бягащи от войната. Тези, които избират България, знаели къде отиват.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР