50-ият Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

...
50-ият Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора
Коментари Харесай

Балетна премиера на ФОБИ в Стара Загора тази вечер 

50-ият Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора довечера ще се състои премиерата на балета " Шопениана ". Постановката е на две примабалерини на Старозагорската опера - почетния жител на Стара Загора Снежана Дескова и ученичката ѝ Анелия Димитрова.
Едноактният балет е по музика на Фредерик Шопен и хореография на Михаил Фокин. Решен е с ефектна мултимедия - дело на Сергей Голубев, костюмите са на Първолета Чавдарова-Летиция.
На сцената феновете ще видят Фиорди Лоха, Анелия Димитрова, Харука Суга, Ромина Славова, Мартина Префето и балета на Държавната опера. 
С " Шопениана " ще бъде показана ихбалетната миниатюра " Ромео и Жулиета ". Хореографията е на Силвия Томова върху музиката на едноименната фантастична интродукция на Чайковски. Сценографията и костюмите са на Салваторе Русо.
Анелия Димитрова ще бъде Жулиета, Паскуале Казелли - Ромео. Участват още Сторм Норис, Александър Желев, Ромина Славова, Станко Танев и Драгомир Христов.
Балетната вечер е отдадена на 70-ата годишнина на професионалния балет в Стара Загора, под чийто знак минава и целият балетен сезон на Балета на Старозагорската опера.
Началото е от 19 часа в залата на Държавна опера - Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР