50-годишният Валентин К. е предаден на съд с обвинителен акт

...
50-годишният Валентин К. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Изправят пред съда във Варна фалшив моряк, представил неверни документи за да вземе кредит

50-годишният Валентин К. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за осъществени две документни закононарушения и приемане на заем посредством показване на погрешни сведения. Това оповестиха от Апелативната прокуратура в морския град.

Подсъдимият решил да изтегли потребителски заем в размер на 10 500 евро. Знаел, че са му нужни документи, които да потвърдят трудовите му приходи, с цел да може да дава отговор на изискванията на банката. Решил за задачата да употребява неистинен частни документи, посредством които да се показа като моряк, плаващ под непознат байрак. Валентин в никакъв случай не е работил като морско лице, нямал квалификацията, нито съответните документи. 

В интервала от 17 октомври до 11 ноември 2013 год. в изискванията на продължавано закононарушение той употребявал неистинен частен документ – контракт с непозната морска компания, в която бил нает на работа по трудов контракт със съответното заплащане. На 11 ноември същата година пред банков чиновник  подсъдимият показал и неистинско  уверение за плавателен стаж,  писмо за удостоверение на заплатите, два трудови контракта с разнообразни непознати морски компании на британски език, както и удостоверение, написано на български език,  че ще получава трудовите си хонорари от задграничния шеф по банков път. За съставянето на тези документи не може да се търси наказателна отговорност от подсъдимия.

На 11 ноември 2013 година той умишлено употребил неистинен формален документ - уверение от Морската администрация, съгласно което работел като моряк на плаващ под малтийски байрак транспортен съд, както и неистинен формален документ  – копие на моряшки паспорт, публикуван от Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията на Република България, с годност до 18 октомври 2018 година

С показаните погрешни сведения Валентин К. съумял да получи банков заем в размер на 10 500 евро, удостоверявайки с подправени документи, че е получил трудови хонорари от непозната корабоплавателна компания - закононарушение по чл.248а,ал.1 от Наказателен кодекс.

Делото против Валентин К. ще бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР