50-годишният Николай В. е с мярка за неотклонение Задържане под

...
50-годишният Николай В. е с мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Мъж ограби 64-годишен инвaлид в Девня

 50-годишният Николай В. е с мярка за неотклонение " Задържане под стража “, след како състав на Девненския областен съд е почел настояването на Териториалното поделение в Девня към Районната прокуратура във Варна. Мъжът е бил притеглен към наказателна отговорност от прокуратурата за обир – закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 7 юли след среднощ обвиненият се намирал в игрална зала в Девня. Видял, че 64-годишен негов съгражданин, който бил мъчно преносим, спечелил пари и решил да го ограби. На излизане от залата Николай му споделил, че ще му помогне, като го придружи до дома му.

След като пристигнали пред къщата на потърпевшия, обвиненият го блъснал, съборил на земята мъчно преносимия мъж и съумял да вземе сумата от 770 лв.. По тъжба на ограбения било формирано досъдебното произвеждане.

Николай В. е възстановил към този момент сумата. Той е осъждан за обири и грабежи, само че към този момент е реалибитиран.

Определението на Девненския областен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, предстои на обжалване пред Окръжния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР