5 страхотни моменти да добавите злато към портфолиото си

...
Когато става дума за инвестиране в благородни метали, златото отдавна
Коментари Харесай

Когато става дума за инвестиране в благородни метали, златото отдавна се смята за сигурен актив и защита срещу икономическата несигурност. В продължение на векове той е съхранявал богатство и е служил като запас от стойност - и предлага много други предимства.

И в днешния динамичен финансов пейзаж добавянето на злато към вашите инвестиции може да бъде умен ход. Инфлацията остава висока въпреки многобройните повишения на лихвените проценти от Федералния резерв, а други икономически фактори също продължават да причиняват несигурност. Ключовият въпрос обаче не е дали да инвестирате в злато, а кога да го направите. В края на краищата времето е от решаващо значение, когато става въпрос за ефективно включване на злато във вашето портфолио.

Започнете да проучвате как инвестирането в злато може да ви бъде от полза тук сега.

5 чудесни момента да добавите злато към вашето портфолио

Чудите се кога да инвестирате в злато? Ето няколко случая, когато може да има смисъл да добавите този благороден метал към портфолиото си:

В несигурни икономики

Един от основните моменти, когато инвеститорите се обръщат към златото, е през периоди на икономическа несигурност. Когато има опасения относно инфлация, обезценяване на валутата, геополитическо напрежение или нестабилност на финансовите пазари, златото има тенденция да блести. Това е така, защото в исторически план златото е показвало отрицателна корелация с фондовия пазар, което го прави отличен инструмент за смекчаване на риска.

Така че един от най-добрите моменти да добавите злато към портфолиото си е, когато икономическите показатели предполагат предстоят неприятности. Следете отблизо нивата на инфлация, политиките на централната банка и глобалното геополитическо напрежение. Ако тези фактори започнат да сигнализират за нестабилност, може да е подходящ момент да добавите злато към портфолиото си или да увеличите златните си притежания.

Научете повече за това защо златото е умна инвестиция.

Когато стойността на долара се колебае

Стойността на щатския долар може значително да повлияе на цената на златото. Когато доларът отслабва, златото има тенденция да расте и обратното. Така че, когато доларът е силен, златото може да е сравнително по-евтино, което представлява привлекателна възможност за закупуване.

От своя страна има смисъл да наблюдавате силата на долара, за да определите точното време на инвестициите си в злато. Обърнете внимание на икономическите данни, като например решенията за лихвените проценти от Федералния резерв и отчетите за търговския баланс. Отслабването на долара, съчетано с благоприятна икономическа среда, може да е най-доброто време да обмислите добавяне на злато към портфолиото си.

Когато пазарът е нестабилен

Нестабилността на фондовия пазар може да бъде друг фактор което тласка инвеститорите към златото. По време на периоди на екстремни пазарни сътресения инвеститорите често търсят стабилността, която осигурява златото. Този благороден метал действа като сигурно убежище, запазвайки капитала, когато други активи са под принуда.

Така че може да помислите за добавяне на злато към портфолиото си, когато нестабилността на пазара нараства. Потърсете индикатори като VIX (индекс на волатилност) или значителни спадове в основните фондови индекси. Това може да са признаци, че е време да разпределите част от инвестициите си в злато.

Когато вашите инвестиции трябва да бъдат диверсифицирани

Диверсификацията е основен принцип на инвестиционната стратегия. И добавянето на злато към портфолиото ви може да помогне за намаляване на риска, като предложи различен клас активи, който не е задължително да се движи в тандем с акции или облигации.

По този начин един от най-добрите моменти за диверсификация със злато е, когато портфолиото ви стане твърде силно концентрирано в един клас активи — или когато толерантността ви към риск се промени. Балансирайте периодично портфолиото си, за да поддържате желаното разпределение на активите. Ако портфолиото ви започва да се насочва твърде много към акции, например, помислете за добавяне на злато, за да възстановите баланса.

Когато сте готови да инвестирате в дългосрочен план

Докато планирате инвестициите си в злато може да бъде от съществено значение, също така е важно да запомните, че златото е дългосрочен актив. Може да не осигури бърза възвращаемост или да не превъзхожда други активи постоянно. Вместо това, то служи като запас от стойност във времето и помага за запазване на богатството по време на турбулентни периоди, като същевременно расте в стойност.

Когато купувате злато, помислете за осредняване на цената на долара в злато с течение на времето, вместо да се опитвате да измервате времето на пазара перфектно. Тази стратегия включва закупуване на злато на редовни интервали, независимо от неговата цена. В дългосрочен план това може да помогне за смекчаване на риска, свързан с опитите за определяне на времето на пазара.

Долната линия

Добавянето на злато към вашия инвестиционен портфейл може да бъде разумен ход за защита на вашия богатство и диверсифицирайте притежанията си. Най-доброто време за това обаче зависи от различни фактори, включително икономически условия, сила на валутата, нестабилност на пазара, диверсификация на портфейла и вашите дългосрочни инвестиционни цели. Докато се опитвате да определите точното време на пазара може да бъде предизвикателство, да бъдете информирани и да използвате тези насоки може да ви помогне да вземете информирани решения за това кога да включите златото във вашето портфолио. В крайна сметка едно добре балансирано и диверсифицирано портфолио, което включва злато, може да осигури стабилност и да подобри вашата финансова сигурност във времето.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР