5 са анулираните писмени работи на втората задължителна матура по

...
5 са анулираните писмени работи на втората задължителна матура по
Коментари Харесай

5 писмени работи са анулирани на втората задължителна матура

 5 са анулираните писмени работи на втората наложителна матура по предмет по желание, която се организира през днешния ден, оповестиха от просветителното министерство. Трима от нарушилите разпоредбите са полагали изпит по география и стопанска система в Ружинци, Петрич и Каварна. По един случай е регистриран в София и Самоков на изпитите по британски език и метафизичен цикъл. Близо 40 500 зрелостници се явиха през днешния ден. Най-много – над 14 000 поставиха изпит по британски език, предаде Дарик.

Учениците, които се обучават в професионални гимназии избират сред два разновидността – да се явят на втори държавен зрелостен изпит по общообразователен предмет или вместо това, в дипломите им да се впише средноаритметичната оценка от писмения и устния изпит за придобиване на Степен на професионална подготовка. Близо 11 хиляди възпитаници са избрали втория вид.

Слав приключва испанската гимназия и се яви на матура по испански език  " Беше доста елементарно изработен, като за дете в 8 клас ", показа той.

9 500 квестори следиха за реда в изпитните зали и в коридорите на учебните заведения, в тях имаше и видеонаблюдение. Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат оповестени до 13 юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР