5 милиарда долара са вложили руснаците в недвижими имоти по

...
5 милиарда долара са вложили руснаците в недвижими имоти по
Коментари Харесай

Руснаци купили имоти по морето за $5 млрд.

5 милиарда $ са вложили руснаците в недвижими парцели по морето ни. Това твърди в разбор РИА НОВОСТИ. Агенцията обичайно пуска преглед на двустранните връзки сред България и Русия преди всяка среща сред президентите Румен Радев и Владимир Путин.

300 000 руснаци са избрали България за собствен втори дом, над 500 000 са туристите, които са почивали на Черноморието ни предходната година.

2018 година е била най-слаба в двустранните стопански връзки, излиза наяве още от справката. Близо 3,5 милиарда $ е стокообменът, като растежа по отношение на предходната година е едвам 0,5 %. Година по-рано, през 2017 година, нарастването е с 23,5 %. Съживяване на търговията се следи от януари до момента с растеж от 2,8 %, съобщи през днешния ден президентът Радев.

Дисбалансът в търговията продължава да е голям. Вносът от Русия е 2,944 милиарда доллара, а износът ни е едвам 525,3 милиона $. Суровините от Русия са 80 % от вноса, а в експорта ни максимален дял заемат машини, съоръжение, метали и химическа продукция.

За предходната година Русия е доставила на България 3,17 милиарда куб. м. природен газ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР